Zomerse couscous salade

Zon, waar blijf je vandaag? Mijn iPhone zegt 16 graden en ik wil het liefste op de bank kruipen met een dekentje, tv aan en een warm kopje soep! De zomer lijkt maar niet te komen en dat sta ik eigenlijk niet toe. De laatste dagen ben ik in de zomerse-gerechten-maken-ondanks-de-regen-sfeer en dus voor vandaag maak ik dit heerlijke lunch gerecht voor. Beter bekend als: de zomer op je bord. Je kunt er met twee personen van eten.

Wat heb je nodig?
1,5 kopje couscous
1 hand cherrytomaatjes (in alle kleurtjes)
1 hand zwarte olijven, gehalveerd
60 gram feta, in blokjes
3 bosuitjes, in ringen
½ blikje artisjokharten, in vieren
klein handje pistachenoten
½ (biologische) citroen, sap en rasp
Olijfolie
peper/zout

Doe de couscous in een kom, beetje zeezout erbij roeren, kokend water erover heen gieten tot de couscous net (1/2 cm) onder staat en dan met keukenfolie bedekken tot al het water is opgezogen. Dit duurt een paar minuten.

Snij ondertussen alle ingrediënten en voeg deze toe aan de warme couscous wanneer deze gaar is. (even voorproeven, misschien moet er nog een klein drupje water bij als het nog niet gaar is).

Maak de dressing van de rasp en sap van ongeveer een ½ citroen, een goede scheut olijfolie en wat zout-peper. Proef en giet het mengsel over de warme couscous. Bestrooi met de pistachenoten.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *