Zoete plaattaart met appel

Zin om iets lekkers te bakken, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dat is heel herkenbaar! Daarom probeer ik zoveel mogelijk simpele recepten met jullie te delen op mijn blog, die naast lekker niet altijd even moeilijk zijn. Met deze gedachte in mijn achterhoofd, zat ik al een tijdje te brainstormen over het idee van een zoete plaattaart met appel. De hartige variant is natuurlijk al vaker voorbij gekomen. Echter, nu wilde ik iets zoets. Een taart die je gauw kunt maken wanneer er mensen op de stoep staan, of je zelf trek hebt in iets lekkers. En, ik verbaas mij er nog over hoe makkelijk het was om te maken.

Vorige week zaterdag trok ik mijn stoute schoenen aan en bakte deze plaattaart voor het eerst. Gewoon tijdens het maken van het ontbijt, legde ik het bladerdeeg klaar. Dan de appel in plakjes snijden en op smaak brengen. Eigenlijk heb je maar vier (!) ingrediënten nodig om deze taart te maken. Bladerdeeg, appel, kaneel en wat (kokosbloesem) suiker voor een zoetige karamelsmaak. Natuurlijk kun je de taart extra aankleden met gehakte amandelen (of andere noten), rozijnen of andere smaakmakers.

IMG_0060

Nodig voor 6 stukjes:
Bereidingstijd: 40-45 minuten, inclusief oventijd
1 rol bladerdeeg van goede kwaliteit (of zelf gemaakt ±250  gram)
2 grote appels
2 el (kokosbloesem) suiker
1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal een bakplaat uit de oven. Bedek deze met bakpapier. Haal de klokhuis uit de appel. Halveer de appel en snijd in plakken van ongeveer een halve centimeter. Doe in een kom en breng op smaak met de kaneel.

Leg de bladerdeeg op het bakpapier, vouw de randen naar binnen en druk aan met een vork. Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de plak bladerdeeg en bestrooi met suiker. Zet in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot de bladerdeeg helemaal gaar en goudbruin is en de appeltjes gaar. Laat iets afkoelen op de warme bakplaat. Serveer de plaattaart met appel lauw-warm, snijd in zessen met eventueel een dot vers geklopte slagroom. Je kunt het natuurlijk ook gewoon koud eten.

Meer zin in een hartige plaattaart? Kijk dan hier.

4 reacties

    1. Dankjewel! Deze hoeveelheden zijn voor ongeveer 250 gram bladerdeeg. Al kun je natuurlijk ook kleinere taartjes bakken of een hele grote.

  1. Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik krijg er honger van! Ik ga deze blogpost noemen in mijn rubriek Blog love Tuesday, die dinsdag online komt :)! Ik dacht, ik laat het alvast even weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *