Zoete aardappelkoekjes

Heb ik jullie al verteld dat ik op dit moment in de ban ben van za’atar? Ik gebruik het de laatste tijd echt overal in en dus ook in deze zoete aardappel koekjes. Een lepeltje tijdens het stomen van de couscous, in deze geweldig lekkere (en simpele) gevulde aubergines, in de marinade van vis (en dan op de bbq!) en zelfs over mijn zoete aardappel frietjes.. Het geeft je gerecht zo’n instant smaakboost. Via de zoete aardappel frietjes belande het zo ook in deze zoete aardappelkoekjes. Lekker om gelijk te eten als diner, of juist koud als extraatje bij je salade. Mocht je geen za’atar in huis hebben, dan kun je ook een mix van komijn, sesam en sumak gebruiken. Het geeft een boost aan smaak aan je gerecht, dus mocht je het nog niet in huis hebben, dan krijg je er geen spijt van als je een potje za’atar koopt. Yumm.

Nodig (± 12-14 stuks):
10-15 minuten
2 grote zoete aardappels
2 bosuitjes, fijn gesneden
3 el bloem
1 ei
3 el fijngesneden koriander
2 tl za’atar (optioneel)
1/2 chilipeper (optioneel)
peper/zout

Rasp de zoete aardappels en doe deze samen met de fijngesneden bosui, bloem, ei, koriander en eventueel za’atar en chilipeper in een ruime kom. Meng goed door tot een net gemengd beslag.

Zet een ruime koekenpan met 1 el kokosolie op middel-hoog vuur. Maak met je handen er koekjes van (ongeveer een ruime eetlepel beslag per koekje) en leg in de pan. Bak voor 4-5 minuten aan beide kanten of tot goudbruin en het koekje een knapperig korstje heeft gekregen. Let op dat ze niet verbranden! Ga zo door tot al het beslag op is. Je kunt de koekjes eventueel warm houden in de oven, maar ze zijn lauw-warm en zelfs koud ook erg lekker.

Menusuggestie: zoete aardappelkoekjes + geroosterde groenten + simpele kruiden couscous + tzatziki (+ groene salade).
Menusuggestie 2 (koud): zoete aardappelkoekjes + groene salade + restje geroosterde groenten + feta/geitenkaas + witte bonen + balsamico dressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *