Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Zoete aardappel salade met feta en granaatappel

Eindelijk weekend! Wat heb ik hier naar uitgekeken. Afgelopen week was het druk en hectisch (en ik heb het vermoeden dat het de komende tijd niet gaat veranderen). Toch was ik af en toe  in de keuken te vinden. Ik perfectioneerde mijn geroosterde zoete aardappels (zie recept hier) en had daardoor een overvloed aan zoete aardappel in mijn koelkast liggen. Geen probleem natuurlijk! Ik at het als diner en als onderdeel van salades. Makkelijk en gezond!

Bij de eerste hap van deze salade was ik verkocht en ik wist: deze moet op mijn blog verschijnen! De smaken paste perfect en dat terwijl het eigenlijk (zoals wel vaker) was ontstaan met de restjes uit mijn (koel)kast. Deze salade vol kleur, vitamines en zelfs comforting eigenschappen, paste perfect bij de regenachtige dagen van afgelopen week. Ik denk overigens dat wij de winter officieel hebben overgeslagen. Toen ik gisteren naar de uni fietste, stonden de narcissen al in bloei en zag ik in een tuin de rozenknoppen aan de plant zitten. Op naar de lente zou ik zeggen…

IMG_5121

Nodig voor 2 personen:
1 zoete aardappel, geroosterd (zie hier recept)
1 zakje (meestal ±75 gram) rucola
1 bosui, fijn gesneden
4-5 el granaatappel pitjes
75 gram feta, in blokjes
2 el hazelnoten, ongebrand en ongezouten

1 el witte balsamico azijn
2 el goede extra vergine olijfolie
¼ teen knoflook (of ½ gepoft), geraspt
1 tl gembersiroop (Ook lekker: sap uit granaatappel of honing)
zeezout/peper

Deze salade is zo simpel om te maken! Begin met het roosteren van de zoete aardappel, op deze manier.

Maak ondertussen de dressing, door de azijn, olijfolie, knoflook, gembersiroop en zout/peper te mengen. Ik gebruik graag een leeg jam potje hier voor en maak meestal wat extra. Op deze manier kun je alle overgebleven dressing  bewaren voor de volgende dag. Easy!

Mix de andere ingrediënten in een saladekom, leg de iets afgekoelde zoete aardappeltjes erop (of eventueel koud is ook mogelijk) en besprenkel met de dressing.

Tip: probeer ook eens de combi met rucola, zoete aardappel, blauwe kaas en peer. Verrassend lekker!

14 Discussions on
“Zoete aardappel salade met feta en granaatappel”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.