Zoet zure komkommersalade

zoet zure komkommer

Zoals je misschien al weet; ik houd van de Aziatische keuken. De smaken zijn vaak fris, clean en de gerechten vaak gezond. Wanneer ik echt wil uitpakken, maak ik graag verschillende hapjes en gerechtjes, die ik met z’n allen op tafel zet. Klassiekers die vaak verschijnen zijn bijvoorbeeld: Noedelsalades, super makkelijk te maken loempia’s, Tom Kha Soep, een (groene) curry met rijst en sinds kort kan ik inspiratie halen uit mijn nieuwe kookboek Hanoi Saigon.

Op de Nederlandse foodblog Uit Pauline’s Keuken kwam ik een recept tegen voor deze zoet zure komkommersalade. Haar blog staat vol simpele en leuke recepten, die eigenlijk voor iedereen heel toegankelijk zijn. Dit recept is zeker makkelijk,  want meer dan komkommer, azijn en suiker heb je eigenlijk niet nodig. Heerlijk bij alle Aziatisch getinte maaltijden. Laat het pepertje eventueel achterwegen wanneer je niet van spicy food houd!

Overigens is dit voldoende voor ongeveer 2-4 personen. Het is wat breed genomen, aangezien bij 4 personen dit een klein bijgerechtje is, wanneer je verschillende hapjes maakt. Bij 2 personen is het een groter donderdeel van de maaltijd.

komkommer

Nodig (2-4 personen):
Het recept is van Uit Pauline’s Keuken
Bereidingstijd: 10 minuten, plus wachttijd voor het afkoelen
1 komkommer
½ rode peper
50 ml (rijst)azijn
1 el kokosbloesemsuiker

Snij de komkommer in dunne plakken of linten. De dunne linten kun je he beste creëren met een dunschiller of kaasschaaf.

Zoet zure komkommer

Verwarm de azijn met suiker in een klein pannetje. Snij een rood pepertje in dunne ringen en voeg toe aan het suiker-azijn mengsel. Laat het geheel voor 1-2 minuten rustig pruttelen, of tot alle suiker is opgelost. Giet vervolgens over de komkommer en laat de smaken goed intrekken.

Zet de komkommer afgedekt in de koelkast en serveer als koude salade.

7 reacties

  1. Ik ga dit zeker eens proberen! Heb dit laatst voor het eerst (ja, echt haha erg!) geprobeerd bij een shabu shabu dacht ik, en daarna thuis geprobeerd na te maken. Dat was niet zo goed gelukt dus nu ga ik het nogmaals proberen met dit recept!

    1. De rijstazijn bij elke supermarkt, de kokosbloesem suiker bij de biologische winkels. je zou eventueel ook gewone azijn en suiker kunnen gebruiken. succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *