Allereerst, wat was het een spannende strijd met al jullie berichtjes op Facebook. Zo leuk om te zien. Nu gingen de gehaktballen gelijk op met de zelf gemaakte gnocchi, dus heb ik besloten de beide recepten met jullie te delen. Gewoon omdat het kan, toch? Het is echt weer voor stamppot met home made gehaktballen, dus deze komen als eerste aan bod. Dit weekend lijkt het niet beter te worden qua weer, dus ik ben heel nieuwsgierig of jullie het recept gaan maken en natuurlijk wat jullie ervan vinden. Mocht je een foto maken terwijl je aan het kokerellen bent, laat deze dan, als je dat leuk vindt, met een berichtje achter op Facebook of Instagram. Vermeld @beginspiration erin, dan kan ik met jullie mee kijken. Ik vind het zooo leuk om jullie resultaten te zien. 😀
De eerste week na Ecuador is voorbij gevlogen en dat kwam niet eens door de jetlag. Waarschijnlijk omdat de week gevuld was met zoveel leuke dingen en gezellige plannen, ging de tijd gewoon extra snel. Zo mocht ik onder andere een paar super toffe workshops geven samen met S, maakte ik mij klaar voor mijn nieuwe job (volgende week!) en had ik eigenlijk weer tijd om de keuken in te duiken. Tijd voor soep en zelf bouillon maken, stamppot stampen, gehaktballen draaien, zelf gnocchi maken en meer. Doordat ik mijn dagen zo efficiënt mogelijk wilde invullen, dus eigenlijk 100 dingen in een dag wil proppen, vlogen de dagen voorbij. Opeens realiseer ik me dat het toch echt oktober is en vraag ik me af waar die zomermaanden zijn gebleven. En dat even los van het ijskoude en regenachtige weertje buiten..
De tijd gaat veel te snel en dus moet ik meer tijd vrij maken om (nog) meer lol te maken. Een mini challenge voor mezelf. Genieten van de kleine dingen. Blij zijn met de kou, de herfst en al het lekkere eten dat het met zich mee brengt. Verwarmende & vullende stamppotten, verse appeltjes van de boom (en dan uit de oven) en chocolade taartjes met duizend laagjes. Gewoon omdat het kan. En nog even genieten van deze periode voordat de Sint en Kerstman weer voor de deur staan.
2 kleine sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook
snuf chilivlokken
3 tomaten, in stukken gesneden
glas water
400 gram (runder)gehakt
2 tl verse tijm
1 el fijngesneden platte peterselie
1 eidooier
4 el paneermeel, of gekruimeld brood
1 el roomboter
olijfolie
zout/peper
Vega optie voor bij stamppot: andijvie stamppot + zoet gebakken rode ui + blokjes oude kaas + cashewnoten
Mmm, ik vind gehaktballen zo lekker! Heb ze al een tijdje niet meer op, binnenkort maar doen met dit heerlijke recept!
Heel benieuwd wat je van het recept vindt. 😀
Verrukkelijk!