Zelf maken: Chocoladereep met noten

Ik heb de laatste dagen veel in huis gerommeld. Misschien zorgt het regenachtige weer ervoor dat ik mij in een huismuis verander. De meeste tijd spendeerde ik in de keuken en aan het nadenken over wat ik dit jaar allemaal nog zou willen doen. Naast het koken, schijf ik mijn gedachtes en toekomstplannen op. Ik merk aan mezelf dat er iets moet veranderen, maar ik kan mijn vinger er nog niet precies op leggen wat het precies is. Natuurlijk kom ik hier niet in een paar dagen, maar het is fijn om ermee bezig te zijn. Ik zie het meer als een project voor de lange termijn, waar ik af en toe stil bij sta. Iets wat constant (mee) verandert. Er is immers zoveel over na te denken en keuzes te maken.. Herkennen jullie dit ook?

Hoe dan ook, al het nadenken gaat natuurlijk gepaard met veel thee en chocolade. Voor extra inspiratie. Net als de buien ervoor zorgen dat je liever binnen blijft. Nu wilde ik al een tijdje aan de slag met zelf gemaakte chocolade. Ik had al eerder chocolade fudge gemaakt, met kokos, en dat was super lekker. Na een kleine zoektocht op internet kwam ik verschillende recepten tegen die kokosolie en cacao als basis gebruikte. Ik voegde dadels toe voor een zoete smaak en daarbij een iets stevigere structuur, zodat het niet gelijk smelt wanneer je het uit de koelkast haalt. Voeg daarbij twee handjes met jouw favoriete notenmix en eventueel wat zoete rozijnen en het is op en top genieten. Perfect voor een regenachtige zondag!

Nodig:
40 gram kokosolie (let op: bij extra vergine kokosolie proef je een lichte kokossmaak).
2 ruime eetlepels cacaopoeder
80 gram dadels (zonder pit)
75 gram noten en/of gedroogd fruit naar keuze

Doe de dadels in de keukenmachine en hak alvast iets fijner. Smelt ondertussen de kokosolie in een kleine pan. Zodra gesmolten, kun je de cacao erbij scheppen en doorroeren tot het een glad mengsel is geworden. Voeg dit bij de dadels en zet de keukenmachine aan en mix tot de dadels zijn fijngemalen. Roer nu met een lepel de noten en/of gedroogde fruit erdoor. Zet de keukenmachine niet meer aan.

Schep het op een stuk folie of bakpapier, vouw het dicht en druk goed aan. Leg in de vriezer voor minimaal een uurtje. Breek een stukje af wanneer je het wilt eten, en bewaar in de koelkast. Door de kokosolie smelt de chocolade namelijk sneller.

4 reacties

    1. Deze mogen op het laatste erdoor geroerd worden! Zo blijven de noten en gedroogd fruit helemaal heel, en dat is super lekker in de chocoladereep. 😀 Benieuwd wat je ervan vindt!

  1. Deze ga ik zeker proberen! I love chocolat!
    De fudge heb ik hier ook gemaakt erg lekker!
    Zelfs mijn zoontje was er helemaal fan van!

    Kom maar op met die inspiratie voor chocolade nooit genoeg!! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *