Wraps met spicy kikkererwten en hummus

Wauw, wat een reacties op Instagram en Facebook. Ik poste een foto van deze wraps met spicy kikkererwten en hummus gerecht en jullie waren met z’n allen zoo nieuwsgierig naar het recept. Super leuk om te lezen. Door jullie enthouiaste reacties en berichtjes, krijg ik zoveel energie en zelfs nieuwe inspiratie. Hoe meer likes en berichtjes bij een recept, hoe meer zin ik heb om weer de keuken in te duiken en recepten uit te proberen voor mijn blog. Een groter compliment kun je bijna niet krijgen als foodblogger; wanneer jullie de recepten maken en deze natuurlijk lekker vinden. Het bloggen geeft mij onwijs veel plezier en daarvoor kan ik moet ik ook jullie bedanken. Zonder jullie, was er geen Beginspiration. Het is zo leuk om te lezen en horen dat sommigen van jullie mijn blog al vanaf het allereerste begin lezen, of juist vandaag voor het eerst een kijkje nemen en enthousiast worden van de recepten. Ik hoop jullie nog vele malen te mogen inspireren, in deze laatste maand van het jaar en natuurlijk de komende tijd. Koken, eten, en bloggen; ik kan niet anders zeggen, dan dat ik daar blij van wordt.

Bijna net zo blij, wordt ik van deze wraps met spicy kikkererwten. Ik maak deze spicy kikkererwten vaker, maar dan in combinatie met rijst of couscous en eventueel met een pittig merquez worstje of gebakken halloumi erbij. Een gerecht dat ik graag maak op avonden wanneer ik weinig tijd (of zin) heb om te koken, maar wel zin heb in iets gezonds. Het bestaat namelijk uit niks anders dan een paar gezonde ingrediënten, wat kruiden en specerijen erbij en voilà: diner is served. Het is overigens ook koud lekker, bijvoorbeeld om mee te nemen, met een restje couscous, verse kruiden en wat extra gegrilde groenten.

Om de wrap te vullen met de spicy kikkererwten, is voor mij overigens ook nieuw. Zondag bleek het zo slecht weer te worden dat ik besloot om een middag in de keuken te spenderen. Het ultieme relax moment van de week, voor mij in ieder geval. Dat betekent deeg kneden voor flatbreads, hummus maken en dat soort dingen. Uiteindelijk ontstond zo mijn zondag avond maaltijd. Simpel, lekker en gezond. De hummus heb ik hiervoor iets vloeibaarder gemaakt, dus met meer olijfolie, citroensap en een eetlepel warm water. Zo is deze net makkelijker om op je kikkererwten te doen. Al zou je met een iets dikkere hummus ook prima je flatbread of pita kunnen insmeren, om vervolgens de kikkererwten erop/erin te doen. De wraps zijn ook zelf gemaakt, met extra smaakmakers wat verse rozemarijn en knoflook. De wraps zijn, naast gevuld met deze kikkererwten, ook heerlijk met verschillende dips, home made falafel of pulled pork erin. Yumm.

wraps met spicy kikkererwten

Nodig voor 4 personen:
Bereidingstijd: 20 minuten.
4 wraps, eventueel zelf gemaakt.
2 el olijfolie
1 groot blik kikkererwten (450 gram)
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookte paprika
1 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook, geperst
snuf cayennepeper
snuf kaneel
2 paprika’s, rood of geel
250 gram tomaat (ik gebruikte cherrytomaten).
peper/zeezout
hummus

Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Zet een ruime koekenpan op het vuur, met een scheutje olijfolie. Bak hierin de kikkererwten voor een paar minuten. Doe vervolgens alle kruiden en de knoflook erbij, breng verder op smaak met zeezout en peper en gaar op middel-hoog vuur voor 2-3 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze voor een paar minuten mee. Vervolgens kun je de tomaten erbij doen, en mee laten bakken tot ze een beetje uit elkaar vallen en hun sap prijsgeven. Serveer gelijk, of gebruik de restje koud in bijvoorbeeld een couscous salade.

Menusuggestie: Spicy kikkererwten + pitabroodje of wrap + rode ui + salade + dips naar keuze.
Menusuggestie2: Spicy kikkererwten + simpele kruiden couscous + merguezworstje (of vega: gebakken halloumi).

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *