Wortelbeignets met halloumi

Hongerig kom ik thuis, en  veel zin om boodschappen te doen heb ik niet. Dus voor vandaag een “gouwe ouwe”, die snel en makkelijk te maken is! Ik probeer zoveel mogelijk met producten uit het seizoen te koken. Wat soms lastig is en vooral in het begin vond ik het een uitdaging om regionaal te eten. De knop ging echter om toen ik op een dag onwijs veel zin had in sugarsnaps. Tot mijn grote verbazing kwam ik erachter dat “mijn” sugarsnaps helemaal uit Kenia kwamen vliegen. Iets wat mij enigszins deed twijfelen natuurlijk! Hoe kan dit nog steeds biologisch product zijn? Met als beslissing om ze maar braaf te laten liggen in januari en me pas weer te buiten te gaan in de lente en zomer maanden.

Hoe dan ook, soms heb je zelfs in de winter behoefte aan iets zomers en licht. Dus voor vanavond wortel beignets met halloumi. Lekker! Met dit recept is het een prima lunch/voorgerecht voor 3-4 en een lekker hoofdgerecht voor 2. Het originele recept komt uit Vegalicious. Heb je wat restjes halloumi over? Gebruik het de volgende dag voor deze lekkere salade. Heerlijk in combinatie met courgette, gegrild of ook in beignetvorm. Als je  beignets wilt maken eerst de courgette even goed laten uitdrogen in een schone theedoek om ze vervolgens op dezelfde wijze als de wortelbeignets te maken.

Nodig:
Bereidingstijd: 20 minuten, eventueel met opstijven ongeveer 40 minuten.
200-250 gram halloumi
Ongeveer 300 gram wortel, geraspt
3 bosuitjes in kleine stukjes
1 bosje koriander
2-3 eetlepels kikkererwtenmeel (of speltmeel)
1 ei, los geklopt
peper/zout
1 el korianderzaadjes
een handje veldsla

Citroen dressing:
½ tot max 1 teentje knoflook, fijn geraspt
1 citroen, rasp en sap
1 el honing
1 tl mosterd
Olijfolie
Peper en zout

Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan en maal ze vervolgens fijn in de vijzel.

Snij 50 gram halloumi in kleine stukjes en voeg deze bij wortelrasp.  (Halloumi snijd soms wat moeilijk, dus ik snij meestal als eerste de plakjes. De plakjes die uit elkaar zijn gevallen gebruik ik voor bij de wortelrasp en de mooie plakjes voor later om te bakken). Voeg alle andere ingrediënten in het mengel. Even goed door elkaar husselen/kneden en er  rondjes/”beignets” van maken. Mocht tijd hebben, laat de beignets voor ongeveer 20 min opstijven in de koelkast. Geen zin om te wachten? Bak ze dan gelijk, maar wees voorzichtig met omdraaien.

Bak de beignets daarna ongeveer 5 min in wat olijfolie in een pan, tot ze bruinig worden. Je kunt ze daarna in de oven (lage stand, 50-70 graden) warm houden. En in een andere pan, zonder olijfolie, de halloumi.

Maak ondertussen ook de dressing. Roer de knoflook, citroen (rasp en sap), honing, olijfolie, mosterd en peper/zout door elkaar tot alles goed gemengd is. Of stop ale ingredienten in een schoon jampotje, deksel erop en schudden maar.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *