Witloftaartje

Het is lunchtijd, ik heb trek en er is niks in huis. Of wat blijkt, toch wel. Witlof, restje salade, bladerdeeg en kaas. Daar kan ik wel wat mee, dus zie hier een lekker witloftaartje. Het is misschien wat spannender met wat blauwe kaas erover, of wat spekjes meebakken voor de vleeseters. Maargoed, dat is voor een volgende keer..


Nodig voor 1 taartje:
1 stronk witlof
1 plakje diepvriesbladerdeeg
verse tijm
handje geraspte kaas
olijfolie, zout en peper
evt salade voor erbij.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij een stronk witlof in 4 stukken, besprenkel met wat olijfolie en zout/peper. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de witlof voor een paar minuten. Doe ze in een vormpje of ovenschaaltje, strooi er wat verse tijm erover en bedek met de bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bladerdeeg met een vork en zet het in de oven voor ongeveer 30 min. Zet daarna de oven op de grillstand (of heel hoog). Bestrooi het taartje met wat kaas en bak af onder de grill tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de verse tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *