Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Witlofsalade

Ik zit de laatste tijd een beetje in een melodramatische fase van mijn leven. Momenten dat ik mezelf niet helemaal herken en het allemaal even niet meer zo goed weet. Want, wat wil ik eigenlijk, wie ben ik en waar gaat het allemaal naartoe? Je weet wel, dat soort levensvragen. Ik kan op dat soort momenten heerlijk in mijn hoofd blijven hangen, en piekeren over dingen waar ik eigenlijk helemaal geen controle over heb.

In tijden van ‘het allemaal niet meer zo goed weten’, merk ik dat de kleinste en simpelste (materialistische) dingen me onwijs gelukkig kunnen maken. Iets nieuws kopen, koffie drinken met een vriendinnetje, of een bananencake bakken. Het piekeren verdwijnt naar de achtergrond en ik word weer blij van mijn nieuwe boek of dat ene gerechtje wat ik mooi kan serveren op dat nieuwe servies. Heerlijk oppervlakkig.

Zo ontstond ook het recept voor deze simpele witlofsalade. Ik kreeg een nieuw servies van Cookinglife, van het merk Cosy & Trendy. Het deed mij een beetje denken aan het emaillen servies wat je misschien bij je overgrootoma in de keuken zag staan. Het is best overbodig om te vertellen dat mijn brein dan gelijk in recepten gaat denken. En met dit ouderwetse servies moest ik gelijk denken aan een old school witlofsalade. Niet doordrenkt in een dikke mayo dressing, maar fris, licht en luchtig met feta, dille en blauwe bessen (dat past goed bij de rand van het bord, snap je). Het is een simpele salade, snel klaar en prima als lunchgerecht of als side bij het avondeten.

witlofsalade

Nodig voor 2 personen (als bijgerecht), of 1 persoon (als lunch):
2 stonkjes witlof
75 gram blauwe bessen
50 gram feta
4 takjes verse dille, alleen de fijne takjes
1 el amandelschaafsel
2 el olijfolie
1 el (frambozen) azijn
zout/peper

Snijd de witlof doormidden, haal de harde kern eruit en snijd in dunne plakjes. Snijd de bosbessen doormidden, hak de dille fijn en bak de amandelschaafsel kort in een droge koekenpan op hoog vuur. Mix ondertussen de olijfolie en azijn. Doe alle ingrediënten bij elkaar, verkruimel de feta erover en breng op smaak met zout en peper. Je kunt de witlofsalade prima iets van te voren maken. Bijvoorbeeld in de ochtend, en dan als lunch opeten.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met CookingLife en Cosy&Trendy. 

3 Discussions on
“Witlofsalade”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.