Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Week 1 (dag 2)

Een weekplanning zorgt voor geldbesparing, dat is een feit.. Soms vind ik het heerlijk om boodschappen te doen voor meerdere dagen, op andere dagen vind ik lijstjes maken en iets plannen maar wat suf. Je legt immers vast wat je wanneer gaat eten. Je eet niet meer waar je op dat moment zin in hebt, maar wat er voor die dag op het lijstje staat. Mezelf er dan aan houden is vaak wat lastig. Aan de andere kant heeft het veel voordelen, zo’n weekmenuutje maken. Je bespaart geld (jeej!), je gooit minder weg (= geld besparen, dus jeej!) en het zorgt ervoor dat je gevarieerder kunt eten. Je loopt immers niet in de winkel met het idee: Wat moet ik vanavond eens gaan maken? Waardoor je uiteindelijk terugvalt op dat ene lekkere recept. Ten slotte moet je door alle restjes eens creatief gaan nadenken over hoe je daar een mooie maaltijd van maakt. Een planning maken is dus erg handig en soms best leuk.

De week begint goed, want wij kregen een onwijs grote pompoen van de moeder van mijn vriendje. Naast dat het onwijs lekker is, kunnen wij er ongeveer de hele maand van eten. Ik denk dat de uitdaging een makkie gaat worden ;)!  Ik moet eens opzoek naar recepten met pompoen.. Dus: hebben jullie een leuk en origineel recept met pompoen? Laat het me weten..

Wat eten wij deze week?
Woensdag
Pasta, waarschijnlijk met iets met broccoli en blauwe kaas. Die liggen beiden nog in de (koel)kast en moeten op. Erbij een simpele salade denk ik.

Donderdag en vrijdag
Ik eet buiten de deur, donderdag een hapje bij vriendinnetje E en vrijdag met mijn ouders.

Zaterdag
Quiche met salade en wie weet een (pompoen)soepje erbij.

Zondag
Iets met pompoen. Tips?

10 Discussions on
“Week 1 (dag 2)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.