Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Wat eet jij deze kerst?

Ik ben groot fan van Kerstmis. De dag dat de Sint uit het land vertrekt, staat de kerstboom alweer bijna klaar om versiert te worden. Zo uit de tuin, weer het huis in. Nu heb ik niks tegen Sinterklaas, maar van Kerstmis, daar gaat mijn hartje sneller van kloppen. Niet alleen het lekkere eten maakt mij blij, maar ook het samenzijn en het excuus om binnen te blijven. De verwarming gaat een standje hoger, de kerstboom aan, kerstliedjes op de achtergrond, een kop thee en een (kook)boek erbij. Dan heb je mij te pakken.

Vroeger gingen wij op Eerste Kerstdag naar familie, of kwamen ze naar ons toe. Om samen te zijn en natuurlijk voor het kerstdiner. Op Tweede Kerstdag snoepten we van de restjes, ging de openhaard aan en keken we kerstfilms. Met een stuk zelfgebakken taart of kerststol, natuurlijk. Een moment uit mijn jeugd waar ik met veel plezier aan terugdenk. Kerstmis is nu heel anders geworden. Mijn ouders zijn gescheiden, net als de ouders van mijn vriend. Dus rijden wij met Kerstmis kriskras door het land, om met iedereen samen te kunnen zijn op deze feestdag. Op Derde Kerstdag, wanneer dit in het weekend valt, geef ik thuis een extra diner. Gewoon om Kerst te vieren met vrienden. De gerechten zijn dan vooral licht en simpel, zonder poespas en vooral veel gezelligheid.

Nu kreeg ik van Martin Kruithof, van restaurant De Lindenhof ** in Giethoorn, een heel leuk filmpje toegestuurd met daarin een uitdaging. Namelijk om aan de slag te gaan met zijn kerstrecept: vanille roomijs met warm fruit. Hij vroeg mij om aan de slag te gaan met zijn recept van deze kerstklassieker en het op mijn manier te bereiden. Super leuk. Het is immers niet elke dag dat je een recept krijgt toegestuurd van een sterren chef, met wereldwijd zoveel ervaring (denk: Brussel, Parijs, Düsseldorf en meer) en een eigen top restaurant.

Jumbo3
Jumbo1

Van Jumbo kreeg ik een pakket vol lekkers toegestuurd om zelf aan de slag te gaan met Martin zijn kerstrecept. Zo hoefde ik zelf geen boodschappen meer te doen, hoe handig. In de box zat naast een prachtige snijplank, ook de volgende ingrediënten: een appel, peer, kiwi, mango, frambozen, sinaasappel, ananas, meloen, roomboter, suiker, honing, vanillestokje, witte wijn en natuurlijk vanilleroomijs. Veel vers fruit dus, perfect voor een gezond dessert.

Tijd om aan de slag te gaan.. Wil jij alvast een preview van Martin zijn recept? Neem dan een kijkje bij Jumbo’s Kerstklassiekers . Je vindt daar niet alleen het recept, maar ook een handige bereidingswijze op film. Daar kan ik nog iets van leren. 😉 Ik duik de keuken in en later deze week zal ik het recept online verschijnen.

Nu weten jullie wat ik deze kerst ga doen, maar ik ben ook heel benieuwd naar jullie plannen met Kerstmis. Wordt een druk 10 gangen diner, of een gezellig diner met familie? 

Dit artikel is gesponsord en is in samenwerking met Jumbo tot stand gekomen. 

1 Discussion on “Wat eet jij deze kerst?”
  • Wij schuiven alleen maar aan dit jaar.. Morgen terug richting huis na 3 maanden op reis te zijn geweest, dus we laten het maar over ons heen komen 😉

    Jij lekker genieten van de dagen die voor de deur staan in ieder geval!

    Lieve groetjes, Elize

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.