Warme chocolademelk

Afgelopen week was het chaos. Ik had veel deadlines voor mijn studie, een groot event vond plaats(waar ik meer dan een jaar naartoe had gewerkt) en de winter leek was gearriveerd. Vol goede moed stap ik om acht uur op mijn fiets, de kou en donker in. Het is bizar hoe snel deze herfst voorbij is gegaan en de donkere dagen van de winter hun intreden hebben gemaakt. Wanneer ik de deur uit stap is het donker, en als ik aan het eind van de dag weer thuis kom…. alweer donker. Dit weekend gaat de relaxmodus aan, de verwarming hoog en een pannetje voor zelf gemaakte chocolademelk op het vuur.

Natuurlijk kun je chocolademelk gewoon in de winkel kopen, maar zelf gemaakte smaakt toch net een tikkeltje beter (vind ik) en moeilijk is het niet. Nu kun je simpelweg cacao of zelfs een reep chocolade smelten in warme melk, maar je kunt er ook een tikje extra aan geven. Ik doe graag een snuf kaneel in mijn warme chocomelk, of om het extra op te spicen doe ik er soms een snuf gemberpoeder in (niet te veel). Dat geeft de chocolade melk een extra kick en warmte mee. Je zou eventueel een kleine snuf cayennepeper kunnen toevoegen voor wat extra spice. Perfect op koude en regenachtige dagen, of wanneer je een griepje of verkoudheid voelt opkomen.

Op zich kun je elk soort melk gebruiken, al kies ik graag voor home made amandelmelk of rijstmelk. Je moet alleen uitkijken dat je het niet te warm maakt, want dan gaat het een beetje gek schiften. Met normale melk heb je hier trouwens geen last van, mocht je dat willen gebruiken. En gebruik vooral gewoon vol vette melk, en geen magere of die zonder vet.

Nodig voor 1-2 persoon (al drink ik alles meestal zelf op, maar in theorie zou je het kunnen delen):
400 ml (plantaardige) melk
2 el rauwe cacao poeder
1 tl suiker of honing
kleine (!) snuf gemberpoeder (het is sterk spul!)
snuf kaneel
scheutje vanille extract

Verwarm de melk op een kleine pit. Voeg de bovenstaande ingrediënten toe en blijf goed roeren met een vork of kleine garde tot alle ingrediënten goed zijn opgelost. Giet in een grote mok, pak een tijdschrift of boek erbij, verwarming hoog en genieten maar.

10 reacties

  1. Ianna dit is nu het 2e recept wat ik van je gebruik: werkelijk waar I LOVE IT!! zit nu live je chocomelk te drinken op de bank, kaarsjes aan, voeten omhoog en genieten maar :)) dank je wel voor je heerlijke blog! ik volg je op IG en ik tag je zodra ik een foto plaats met jouw recept, van de week ga ik je pepernoten proberen 🙂 lieve groetjes Noëlla

  2. Hallo Ianna

    Ik heb het recept gemaakt (1x zonder en 1x met Maca, want dit vond ik wat overheersen)
    Het was heerlijk!!! Zoveel echter en gezonder 🙂

    Ga vooral zo door met alle recepten, ik probeer ze vrijwel allemaal uit!
    Volgende zijn de pepernoten

    1. Wat ontzettend leuk om te horen! Thanks voor je berichtje..
      Heel nieuwsgierig wat je van de pepernoten vindt, laat je me het weten (foto?)? 🙂

  3. lucama is ook een aanrader om te gebruiken ipv de kokossuiker, weer zo’n ‘superfood’ uit Zuid-Amerika met een lekker zoetige smaak, beetje karamelachtig, maar weinig invloed op de suikerspiegel (in tegenstelling tot gewone suiker). sweet gold of the inca’s wordt het genoemd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *