Vijf veggie recepten voor Wereld Vegetarisme Dag.

Vandaag is het Wereld Vegetarisme Dag. Een dag die in het leven is geroepen om het bewustzijn rondom vegetarisme en de positieve effecten daarvan te vergroten en tevens de start van de Maand van het Vegetarisme kenmerkt. Doe mee, eet meer vegetarisch en help de wereld. Vandaag deel ik een paar van mijn favorieten:

Indonesische rendang

Het standaardrecept voor rendang bevat Indonesich stoofvlees. In dit recept wordt het vlees vervangen door linzen en boemboe. Rendang is een stoofpotje, dus je laat het best een tijdje sudderen voor een optimale smaak.

sushi zonder vis

Wist je dat sushi Japans is voor plakkerig? Je kunt sushi ook zonder vis maken natuurlijk, lekker met omelet, avocado of komkommer bijvoorbeeld. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

vegan paella van groenten

Deze paella is verrassend smaakvol en erg kleurrijk. Met de groenten kun je variëren, volgens wat in seizoen is of in de aanbieding.

vegan frittata

Oorspronkelijk is frittata een gerecht met eieren, maar dit gerecht kan je ook makkelijk plantaardig maken. Perfect om restjes groenten weg te werken.

Marokkaanse tajine met couscous

Alle ingrediënten voor stoof vind je gewoon in de supermarkt. Je kunt allerlei verschillende groenten gebruiken voor deze stoofpot: niet alleen de zomergroenten die in dit recept staan, maar ook bijvoorbeeld pompoen en/of wortel.

Speciaal voor deze gelegenheid vroeg ProVeg de favoriete vega recepten van enkele food bloggers uit één van de lekkere keukens die Nederland rijk is. Daarom is sinds vandaag ook mijn topper opgenomen in de inspiratie database: Linzenbodem pizza met groenten

Happy Wereld Vegetarisme Dag! Welk recept ga jij maken?

Deze blog is geschreven in samenwerking met ProVeg.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *