Venkel halloumi salade

Soms zijn er van die kookboeken waarvan je in eerste instantie denkt: dit gaat het niet worden. Soms is het de titel die je niet aanspreekt, de recepten zijn lastig of je hebt een hele lijst aan ingrediënten nodig (wat je ontmoedigt om te beginnen). Tot je een paar recepten eruit maakt en erachter komt dat de receptjes stiekem best goed zijn. Of laat ik zeggen: heel goed.

In eerste instantie wist ik niet precies wat ik van dit kookboek moest vinden. Alkalisch eten, geloof ik hierin? Honestly Healthy; hoezo? Maar na het maken van mijn eerste recept was ik verliefd. Zoals ik in mijn review al schreef: het een fijn kookboek vol ontzettend lekkere en simpele recepten, die het je heel gemakkelijk maken om gezond te blijven eten. Wat wil je nog meer? Vandaar dat ik vandaag een receptje met jullie deel en dat is de knapperige venkel salade met blokjes zoute halloumi geworden. Het recept in het boek is voor 2 personen, maar ik moet eerlijk toezeggen dat ik deze salade makkelijk in mijn eentje opeet. Gewoon als easy lunch of onderdeel van een licht diner.

Nodig voor 1 persoon (of voor 2, als bijgerecht):
Uit Honestly Healthy – Natascha Corret & Vicki Edgson
Bereidingstijd: 15 minuten
2 el cranberry’s
150 gram venkel (1 kleine knol venkel)
sap van 1/2 citroen
2 el olijfolie
100 gram halloumi, in blokjes
1/2 teen knoflook, geraspt (optioneel)
paar takjes verse dille

Zet de cranberry’s in warm water en laat deze even weken. Pers het sap van de 1/2 citroen uit in een ruime kom. Snijd de venkel in dunne plakjes, spoel af onder de kraan, schud het overtollige water eraf en voeg bij de citroensap. Schep het meteen om met het citroensap, om verkleuring te voorkomen.

Zet de koekenpan op middel-hoog vuur (met eventueel een scheutje olijfolie, al doe ik dit nooit). Leg de blokjes halloumi in de pan en bak ze ongeveer 2-3 min aan elke kant of tot ze rondom goudkleurig zijn.

Voeg eventueel de knoflook toe aan de venkel en schep om. Knijp het water uit de cranberry’s en doe deze samen met de dille bij de salade. Giet de olijfolie eroverheen en roer goed door. Leg de warme halloumi erop en serveer (eet) gelijk. Genieten!

3 reacties

  1. Ik ga toch ook eens naar dat boek kijken want met ingrediënten zoals deze heb je mij al overtuigd…! Halloumi is favoriet en venkel vind ik ook heerlijk dus deze ga ik maken!

    1. Het is echt de perfecte lente lunch. Licht, knapperig, maar wel vullend. Echt super! Sowieso een kookboek boven verwachting. 🙂

  2. Pas dit recept ontdekt op je blog en vanavond uitgeprobeerd; heerlijk!
    Ik houd van venkel en nu ook halloumi ontdekt, wat een lekkere combinatie.
    En wat een fijne recepten kan ik hier vinden, mooie blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *