Vegan groente bowl

vegan groente bowl

De laatste tijd is het een beetje stil op Beginspiration. Er is veel gebeurd en daardoor is het bloggen er een beetje bij in geschoten. Ondanks dat mijn Instagram misschien vol staat met avonturen, borden vol lekker eten en jaloersmakende persreisjes, is er veel veranderd in mijn leven. Mijn vriend en ik zijn na een lange tijd samen uit elkaar, ondertussen ben ik verhuist en wen ik aan mijn nieuwe single girl leventje in Amsterdam. En om heel eerlijk te zijn, de afgelopen maanden had ik daardoor geen zin en energie om te bloggen, of om te koken zelfs. Dingen waar ik normaal gesproken zoveel plezier aan beleefde, voelde nu als een ‘moetje’ en iets dat mij soms zelfs verdrietig maakte. Ik ging liever op pad dan thuis te zitten. Het resultaat was een duidelijke radiostilte in de keuken, en op mijn blog. Die weinige momenten wanneer ik toch de keuken in dook, was het vaak voor iets simpels en gezonds, en eigenlijk bijna altijd hetzelfde: toast met avocado en een eitje, zoete aardappel puree met een vega burger en salade, of deze vegan groente bowl. Simpel, snel en gezond. Wat wil je nog meer?

Een paar recept tips voor deze vegan groente bowl: ik gebruik graag een rijst mix met bruine rijst en wilde rijst, maar je kunt in principe van alles gebruiken. Quinoa of simpelweg andere soorten rijst werken ook goed. Vervang de tempeh  voor garnalen of kort gemarineerde biefstuk reepjes als je zin hebt in vis of vlees.

vegan groente bowl

Nodig voor 2 personen:
150 gram bruine rijst (of andere rijst naar keuze)
1 avocado
1/2 tl wasabi
100 gram edamame boontjes
1 wortel, geraspt
6 radijsjes
2 bosuitjes
180 gram tempeh
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 cm gember, geraspt
1/2 tl chilivlokken
1 limoen
olijfolie
zout/peper

Maak een simpele marinade van 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, wat olijfolie, verse gember en chilivlokken. Snijd de tempeh in blokjes, en doe deze in de marinade. Laat voor minimaal 15 minuten staan.

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Doe een snuf zout op de edamame boontjes, rasp de wortel, snijd de radijsjes in plakjes en de bosui in dunne ringen. Pureer de avocado in een kommetje met een vork, doe de (verse) wasabi erbij en breng op smaak met zout en peper.

Maak een simpele dressing van limoen, olijfolie en zout/peper. Bak de tempeh voor 5-6 minuten tot goudbruin en knapperig. Zodra al je ingrediënten klaar zijn, kun je het bord gaan opmaken. Doe eerst de rijst in een kom, doe alle losse onderdelen erbij en giet de dressing eroverheen. Eet gelijk.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *