Veg!

Dit kookboek ligt alweer een tijdje in de kast, maar door alle uitdagingen van de afgelopen tijd heb ik er nog niet zoveel uit gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen!
Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall staat vol heerlijke vegetarische recepten. Het is een kookboek met groenten in de hoofdrol! Een ondertitel waar ik blij van wordt! Wat mij opvalt is dat het een erg toegankelijk boek is; de recepten zijn duidelijk uitgelegd en de meeste ook simpel om te maken. Het recept voor het maken van het magische brooddeeg valt mij vooral op. Je kunt er namelijk verschillende “broden” van maken, denk bijvoorbeeld aan pita’s, maar ook wit brood, zachte bolletjes en zelfs pizza. Dit maakt mij nieuwsgierig!

Veg! neemt je daarnaast mee op reis rond de wereld, aangezien er meerdere invloeden terug te vinden zijn in de recepten. Hugh neemt je mee naar Frankrijk, Italië, maar ook India, Mexico en zelfs recepten uit Groot-Brittannië komen aan bod. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, met daarin een thema die centraal zoals: Troosteten & feestjes (paddenstoelenragout met zachte polenta), Volle salades (couscoussalade met kruiden en walnoten), Rauw gemixt (avocado en grapefruit met chilipepers), Brood en zo (vouwbrood met Mexicaanse bonenpuree), Eten uit de voorraadkast (bubble and squeak), Pasta & rijst (preirisotto met tamme kastanjes), Mezze & tapas (baba ganoush), Oven, grill & bbq (gegrilde witlof met blauwe kaas) en Bijgerechten (prei en groene groenten in kokosmelk). Om maar wat voorbeelden te noemen. Alle recepten worden begeleid door heerlijke foto’s, waarbij je spontaan zin krijgt om de keuken in te duiken en het uit te proberen.

De recepten zijn origineel, dus een goede aanvulling voor de kookboekenkast. Bij veel recepten vind je een “V”, voor vegan, staan. Soms moet je echter nog een kleine aanpassing maken om het recept helemaal veganproof te maken.. Ook de vleeseters, die wat vaker vegetarisch willen eten, kunnen goed uit de voeten met Veg! Een leuk en gevarieerd kookboek dus!

Uitgeverij: Becht (Gottmer)
ISBN nummer: 978902301365.
Prijs: €24,95.
Bestellen

25 reacties

 1. Ik las je tweet en dacht meteen aan ‘VEG’, ik heb al een paar recepten gezien… wat een heerlijk boek zeg!
  Heb je geretweet en succes met kiezen zondag 😉

  1. Wat toevallig! Je staat op de lijst hoor. Ik vind het echt een geweldig boek. Gelukkig ga ik zelfs niet de winnaar uitkiezen, dat doet een heel handige nummer generator voor mij! 🙂

 2. Ik ben bezig gezonde keuzes te maken! Zowel met sporten en gezond eten! Dan zou dit boek een uitkomst zijn.
  Ik heb je bericht geliked en gedeeld op Facebook, succes met kiezen zondag! Ik doe graag mee.

  Groetjes
  Daphne

  1. Hoi Daphne, Super leuk dat je mee doet met de win-actie! Ik zet je op de lijst! 😀 Gelukkig hoef ik zelf de winnaar niet uit te kiezen, dat zou ik niet kunnen. Dat laat ik aan vriendlief en een nummer generator over! 😉 Groetjes, Ianna

 3. Inderdaad een super leuke winactie! Ik doe dus zeker mee! Zag het boek afgelopen week liggen bij Dille & Kamille, vond het helaas wat te duur om zelf te kopen, dus nu maar hopen dat ik hem win 🙂 Twitter heb ik niet, maar facebook wel, en hier heb ik het geliked en geshared!

 4. Ik lopp weer es achter de feiten aan, zie net dat je een winactie hebt. Jammer!
  Maar ik ga vanavond een lekker receptje van je uitproberen met bataat en bleekselderij.
  Fijne zondag!

  1. De winactie is inderdaad net afgelopen, maar no worries er komen in de toekomst vast weer leuke dingen voorbij! 🙂 Ik ben benieuwd wat je voor vanvaond gaat maken! Fijne zondag!

 5. Dacht ik kans te maken op dat boek, blijkt het van maart te zijn…hoe bedoel je, way to late! 😉 Dan maar alert blijven op nieuwe winacties 🙂

  1. Haha, kan gebeuren! Gelukkig komt er binnenkort een nieuwe win-actie aan met een super leuk kookboek (vind ik!) 😀 Beginspiration dus even in de gaten houden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *