Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Veg!

Dit kookboek ligt alweer een tijdje in de kast, maar door alle uitdagingen van de afgelopen tijd heb ik er nog niet zoveel uit gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen!
Veg! van Hugh Fearnley Whittingstall staat vol heerlijke vegetarische recepten. Het is een kookboek met groenten in de hoofdrol! Een ondertitel waar ik blij van wordt! Wat mij opvalt is dat het een erg toegankelijk boek is; de recepten zijn duidelijk uitgelegd en de meeste ook simpel om te maken. Het recept voor het maken van het magische brooddeeg valt mij vooral op. Je kunt er namelijk verschillende “broden” van maken, denk bijvoorbeeld aan pita’s, maar ook wit brood, zachte bolletjes en zelfs pizza. Dit maakt mij nieuwsgierig!

Veg! neemt je daarnaast mee op reis rond de wereld, aangezien er meerdere invloeden terug te vinden zijn in de recepten. Hugh neemt je mee naar Frankrijk, Italië, maar ook India, Mexico en zelfs recepten uit Groot-Brittannië komen aan bod. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, met daarin een thema die centraal zoals: Troosteten & feestjes (paddenstoelenragout met zachte polenta), Volle salades (couscoussalade met kruiden en walnoten), Rauw gemixt (avocado en grapefruit met chilipepers), Brood en zo (vouwbrood met Mexicaanse bonenpuree), Eten uit de voorraadkast (bubble and squeak), Pasta & rijst (preirisotto met tamme kastanjes), Mezze & tapas (baba ganoush), Oven, grill & bbq (gegrilde witlof met blauwe kaas) en Bijgerechten (prei en groene groenten in kokosmelk). Om maar wat voorbeelden te noemen. Alle recepten worden begeleid door heerlijke foto’s, waarbij je spontaan zin krijgt om de keuken in te duiken en het uit te proberen.

De recepten zijn origineel, dus een goede aanvulling voor de kookboekenkast. Bij veel recepten vind je een “V”, voor vegan, staan. Soms moet je echter nog een kleine aanpassing maken om het recept helemaal veganproof te maken.. Ook de vleeseters, die wat vaker vegetarisch willen eten, kunnen goed uit de voeten met Veg! Een leuk en gevarieerd kookboek dus!

Uitgeverij: Becht (Gottmer)
ISBN nummer: 978902301365.
Prijs: €24,95.
Bestellen

25 Discussions on
“Veg!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.