Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Kookboek review: Van het Huis

Ik ben verliefd! Ja, echt, op mijn nieuwe kookboek Van Het Huis! Een kookboek waarin je allemaal authentieke recepten vindt om zelf thuis de heerlijkste dingen te maken.  Waar moet je dan aan denken? Nou, bijvoorbeeld je eigen brood, kaas, yoghurt, sauzen en chutneys, bouillon, pasta, worst, ingemaakte groenten, chips, siropen en ga zo nog maar even door. Het zijn dus geen volledige maaltijden, maar recepten voor losse componenten die je vaak in de winkel koopt (maar eigenlijk heel goed zelf kunt maken). Een inspirerend kookboek, die goed past binnen de trend van het thuis zelf dingen maken. De broodrecepten zijn geweldig, maar wat dacht je van zelf tofu maken? Of je eigen verse kaas? De meeste recepten zijn zo simpel (en vaak zo goedkoop) dat je je afvraagt waarom je het niet vaker zelf maakt.

Ik vind het best grappig om te zien hoe mijn kookvaardigheden in de afgelopen jaren  veranderd gegroeid zijn. Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik zelf mascarpone zou gaan maken, dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Aangezien je het zo makkelijk in de winkel kunt kopen. Afgelopen weekend was het toch zo ver; ik ging aan de slag met home made mascarpone! Ik vertel je een ding: stiekem was het wel heel erg makkelijk! Je hebt daarbij maar twee ingrediënten nodig: slagroom en verse citroensap. Daarbij is het super leuk om te maken, heerlijk van smaak en dat zonder e-nummers of andere toevoegingen.

Het boek is bijzonder mooi vormgegeven, met heerlijke foto’s waarvan je gelijk trek krijgt. Daarbij is het van origine een Frans kookboek, wat duidelijk terug te zien is in de ruime keuze aan recepten (110 stuks!) die in dit boek te vinden zijn. Het is echt een aanrader wanneer je meer ingrediënten zelf wilt maken. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar mijn volgende projectjes: mangochutney en vanilleyoghurt! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte..

Gottmer Uitgevers Groep
ISBN: 9789023013617
Prijs: € 22,95
Bestellen!

9 Discussions on
“Kookboek review: Van het Huis”
  • Wow, wat een leuk boek!
    Grappig hoe dingen soms kunnen veranderen he? Als je mij 2 jaar geleden had verteld dat ik voortaan altijd suikervrij moest eten en koken had ik huilen uitgebarsten. Nu maak ik alles zelf en het is zóveel lekkerder.
    Dus dit boek vind ik zeker een goede om te onthouden, leuk!

    • Helemaar waar; ik vind het nog steeds lastig om 100% suikervrij te eten, maar dan kan ik extra genieten van zelf gebakken koekjes of ander lekkers! Het boek is echt een aanrader, er staan super leuke recepten in!

    • Wat leuk! Heel veel plezier ermee. Ik vind het echt een super fijn boek, waardoor ik nu nog meer zelf maak (marscapone, tofu, kruidenzout). Binnenkort aan de slag met rabarber-aardbeien compote. Ik ben benieuwd wat jou favoriete recepten zullen zijn!

  • Dat ziet er uit als een fijn boek, mooie foto’s. Ik denk dat ik bijna alles al wel eens gedaan heb wat in dat boek staat, het zou meer voor de heb zijn, jammer dat ik daar nou geen geld voor heb…:-)

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.