Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Update #3: 30 dagen sport challenge

Vandaag een korte update, want ik heb deze week helaas weinig kunnen sporten. 🙁 Jaaa, je leest hier nog steeds over de 30 dagen sport challenge van Beginspiration! Maar, op zondag had ik mijn knie een beetje overbelast, waardoor ik de rest van de week weinig kon doen. Op maandag was het al een challenge om van de bank naar de keuken te lopen, laat staan een rondje te rennen in het park. Om mijn knie niet extra te belasten zat er maar een ding op: niet te veel sporten. Helemaal niks doen, dat was natuurlijk geen optie!

Boksen

Op woensdag ging ik namelijk iets super leuk doen, namelijk: boksen (met oud Europees kampioene Marichelle de Jong) in Rotterdam!! Tijdens deze 30 dagen sport challenge wilde ik bepaalde sporten gaan uitproberen, waar ik normaal gesproken niet zo snel mee zou beginnen. Bij boksen dacht ik al gauw aan schimmige zaaltjes en naar huis gaan met een blauw oog, maar het tegendeel is waar. Eigenlijk is het een sport waarbij je vooral strategisch moet nadenken, in plaats van zomaar iemand proberen te slaan. Je moet constant nadenken over hoe je de wedstrijd gaat winnen en een strategie bepalen op basis van je tegenstander. Nu was dit de eerste les en kreeg ik vooral veel basics uitlegt, maar normaal gesproken is het echt een zware (en leuke!) work-out.. Ik kan iedereen aanraden om het een keer te proberen!

Later in de week, op vrijdag, nam ik een plons in het zwembad en dat was stiekem heel fijn, omdat ik me makkelijk kon bewegen zonder mijn spieren te belasten. Bonus! Op naar een nieuwe (en alweer laatste) week, met hopelijk iets meer sportsessies. 😉

Verder ben ik sinds mijn sportchallenge begonnen met het nemen van eiwitshakes. Geen zorgen, ik ben nog geen bodybuilder geworden! Juist na een intensieve work-out is het belangrijk om extra op je voeding te letten en een eiwitshake helpt bij het herstellen van je spieren.. Wil je meer weten? Bekijk dan gauw het filmpje van healthcoach Stefanie Klaver:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=r4CMs-UchBk&width=690&height=430 [/embedyt]

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.