Update 2: One change a week

Hoogtepunt: Rijst-kokosmelk (verslavend lekker!).
Dieptepunt: De broccoli… Waarom heb ik ooit bedacht dat ik elke week broccoli ga eten? Afgelopen week maakte ik broccolisoep en realiseerde me een ding: ik kan geen broccoli meer zien (laat staan eten!).

Week 7 zit er alweer bijna op! Dat betekend: nog 45 te gaan.. Daar moet je niet te lang bij stilstaan, want dan zakt te moed in je schoenen. Dus tijd voor een terugblik en een nieuw kijkje in de keuken van Beginspiration!

Het is grappig om te zien dat de veranderingen uit de eerste weken nu toch echt routine beginnen te worden. Zonder het echt door te hebben sport ik twee keer per week en vind ‘the 30 day shred’ de perfecte uitkomst op deze regenachtige dagen! Pasta eet ik braaf een keer per week. Sojamelk komt het huis niet meer in, vooral nu ik een goddelijke rijst-kokosmelk heb gevonden (zonder suiker!)!

Er is alleen een puntje wat minder goed loopt en dat is de kwestie van de broccoli. Na vier weken broccoli heb ik er genoeg van en kan het ding niet meer zien! Ik wordt al misselijk bij de gedachte aan broccoli. Dit lijkt mij geen goede zaak, dus ik besluit het voor de komende tijd maar even van mijn bord te verbannen. Wie weet pak ik het over een tijdje weer op, maar voor nu kies ik liever voor wat andere veggies.

Afgelopen week ben ik begonnen om doordeweeks elke ochtend te beginnen met een glas lauwwarm water met daarin het sap van een halve citroen. Waarom? Het reinigt onder andere je lever, zuivert de huid, balanceert de pH waarde van je lichaam, versterkt het immuunsysteem en geeft energie, om een paar dingen te noemen. Daarbij neem ik elke dag braaf mijn nieuwe Dopper naar studie en werk.

Voor de rest ben ik druk bezig met mijn blog. Het jaar 2013 komt bijna ten einde en dat betekend dat ik het jaar knallend wil afsluiten. De maand december wordt niet alleen een maand vol feestdagen, maar hopelijk ook met veel inspiratie, gezond eten en leuke een heel aantal leuke giveaways hier op beginspiration.nl. Binnenkort meer hierover!

Op naar de nieuwe week, en een nieuwe verandering. Hebben jullie nog leuke tips of verbeterpuntjes? Laat het me weten! Laat hieronder een berichtje achter, of stuur een berichtje via Twitter en/of Facebook!

Fijn weekend allemaal!

10 reacties

 1. Goed bezig! Ik ben erg benieuwd waar je die rijst-kokosmelk koopt, ben namelijk op zoek naar een vervanger voor amandelmelk zonder suiker!! 🙂

 2. Leuk om te lezen. Haha herkenbaar met brocolli omdat het zo gezond is wil ik het ook vaker eten, maar er ligt al weer een week een stronk brocolli in de koelkast en moet er niet aan denken.
  Ben benieuwd naar je lekker rijstkokosmelk…

 3. Hahaha, inderdaad herkenbaar die broccoli, wellicht kun je het in een lekker groen sapje gebruiken? En anders, gewoon eten als je er zin in hebt, niet te streng zijn voor jezelf. Veranderingen kunnen duidelijk ook wel eens verkeerd uitpakken! Stoer dat je het zo goed volhoudt en dat je ook lekker aan het sporten bent. Maar de 30 day shred?? heb ik iets gemist??

  1. 30 day shred zijn filmpjes op internet, waarbij je allemaal oefeningen moet doen. Perfect voor als het regent (en dus niet ga hardlopen) of geen zin heb om richting yoga te fietsen. De broccoli laat ik voor nu even staan.. Misschien over een paar weken weer eens proberen ;).

 4. ik kan me voorstellen dat elke week broccoli eten moeilijk gaat worden 😉 zie het meer als ‘vaker broccoli eten’, als je van jezelf iets moet gaat het waarschijnlijk ook tegenstaan!
  xo, cheyenne

 5. Haha… Die broccoli he… Kan me er wel wat bij voorstellen moet ik zeggen, want hoewel ik het lekker vind en weet dat het erg gezond is, vind ik elke week toch ook wat veel! Ben benieuwd wat je in december allemaal in petto hebt!

 6. Voor alle nieuwsgierige aagjes: de rijst-kokosmelk is van het merk Provamel en verkrijgbaar in de meeste biologische winkels. Super lekker! Zoet van smaak zelfs, terwijl er geen suiker is toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *