Quesadilla met Aduki bonen

Ik had gisteren een briljant plan. Na een drukke dag, zou ik een paar uurtjes niks gaan doen. Als in op de bank een tijdschriftje (of boek) lezen, relaxen en wat eten. Je moet natuurlijk eten, maar ik doelde meer op  “afhalen”! Om nog specifieker te zijn: Kediri, de beste Indonesische catering waarbij ik ooit eten bij heb afgehaald. Ik moet hier gelijk een kleine voetnoot plaatsen: ik eet bijna nooit Indonesisch en eigenlijk al helemaal weinig afhaal eten, dus ben ik misschien niet de betrouwbaarste bron.

Op een of andere manier heb ik vaak spijt na afhaal eten (behalve bij Kediri dan) en blijf ik zitten met het gevoel dat ik het zelf lekkerder (en goedkoper) had kunnen maken. Dit ligt echter niet perse aan mijn kookkunsten, maar vaak aan de kookkunsten van de lokale afhaal plekken. Helaas, ik had het graag anders gewild. Hoe dan ook, na het in de soep lopen van mijn plan liep ik richting supermarkt. Afgeleid door een pizzeria en snackbar,  stopte ik even en twijfelde naar binnen te gaan. Maar nee, ik was niet in de mood. Waar ik wel zin in had, tja, dat wist ik eigenlijk ook niet. Uiteindelijk bleef ik (letterlijk!) een half uur rondlopen in de supermarkt, om erachter te komen waar ik dan wel zin in had.

Vorige week zag ik op de glazen vork een recept voor tortilla met zwarte bonen en geitenkaas. Daar had ik eigenlijk best zin in! Dus ik waagde een poging om op de website te komen, maar ik was ondertussen zo ver de supermarkt ingelopen dat ik geen bereik meer had. Toch was ik vastbesloten om dit te gaan eten, dus ik moest er zelf maar een creatieve draai aan te geven. Eenmaal thuis gekomen zag ik tot mijn grote schrik dat vriendje de geitenkaas had weggegooid. Waaaarom?! (dat moet ik hem nog gaan vragen). Uiteindelijk had ik dus niks aan mijn zwarte bonen tortilla met geitenkaas idee. Had ik dan toch beter een patatje kunnen halen? Nee, en dus aan de slag gegaan met wat “restanten”. Voor nu mijn tortilla met zwarte (eigenlijk Azuki) bonen, die stiekem toch wel erg lekker is geworden!

quasedilla prepNodig (ruim voldoende voor 1 persoon, dus  leuker als bijgerecht voor 2):
2-3 tortilla’s
½  blikje Aduki bonen, uit blik
handje koriander, fijn gesneden
2 handen (jong) belegen kaas, geraspt.
1 Tomaat, in stukjes
1 bosui, fijn gesneden.
Aantal (flink wat, maar ik hou van pittig eten) druppels tabasco.
Peper/zout

Giet de zwarte (of Aduki) bonen af, was ze onder de kraan en laat even uitlekken. Doe ze daarna in een kom, voeg hierbij de gesneden tomaat, koriander en bosui. Ik hou van pittig, dus doe er veel tabasco bij, maar doe dit naar eigen smaak. Er mag ook wat peper en zout bij. Roer goed door!

Leg nu een torilla op een plank, bestrooi de ene helft met kaas (ongeveer 1 cm van de rand vrijhouden) en schep daar boven op wat van het bonen mengsel.  Doe er nog een klein beetje kaas boven op en vouw de tortilla dubbel. Druk goed aan en dan mag het in de (gril) pan gebakken worden voor ongeveer 2 min aan elke kant. Enjoy!

Ps. Ja, dit is natuurlijk het lekkerste met een snelle en romige quacamole. Maarja, dat was ik even vergeten toen ik in de supermarkt stond.. Hoe maak je het?  Avocado in blokjes, koriander fijnsnijden, limoensap, rood pepertje (fijn gesneden), zout/peper en stampen/prakken maar met een vork! 5 minuten werk, en heeerlijk voor erbij!
Ps2. Volgende keer maak ik de tortilla’s zelf. Lijkt me leuk! Nog wel een goed recept nodig. Iemand? Laat het me weten!

2 reacties

    1. Haha, het is inderdaad wat gek omschreven, maar je hebt aan een half blikje voldoende voor 1 persoon. 😉 kende het recept voor tortilla al, staat soortgelijk recept op m’n blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *