Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Review: The Little Paris Kitchen — Rachel Khoo

Na een lang weekend in Normandië ben ik een beetje in de Franse sferen blijven hangen. Frankrijk wordt gekenmerkt door het heerlijke eten, de klassieke comfort gerechten en dat weet Rachel Khoo maar al te goed. In haar ieniemienie keukentje in Parijs maakt ze de heerlijkste gerechten klaar.

De Britse Rachel Khoo kwam naar Parijs om te studeren aan de beroemde Franse kookschool Le Cordon Bleu. Nu, ongeveer 6 jaar later, heeft ze naast 3 kookboeken en het kleinste restaurant in Parijs, zelfs een mini serie op de BBC2. Haar nieuwste kookboek The Little Paris Kitchen is sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. Franse klassiekers, zoals ze zelf zegt: French Food the way Parisians cook and eat it! Dat klinkt goed..

Het kookboek is opgebouwd is in verschillende leuke hoofdstukken, denk bijvoorbeeld aan de beginselen van het Franse koken of het koken voor vrienden en familie. Binnen deze hoofdstukken staan de meest heerlijke recepten. Klassiek Frans, met een kleine twist. Wat ik zo fijn vind aan het boek is dat er traditionele recepten in staan, waardoor je bepaalde basics snel en makkelijk kunt vinden (en maken). Daarnaast staan er uitgebreide recepten in voor wanneer je een dagje in de keuken wilt doorbrengen.

Ik kon niet wachten er iets uit te maken en dat deed ik toen mijn nichtje S kwam eten. Samen waren wij een klein maandje eerder naar Parijs geweest, waar we (ja natuurlijk!) heerlijk hadden gegeten. Tijd om terug te gaan en dus maakte ik heerlijke Sabayon aux Saint-Jacques, sint-jakobsschelpen met een heerlijke sabayon. Wat bijzonder simpel was om te maken en een leuke combinatie samen met de pittige rucola. Om vervolgens te gaan watertanden bij de poulet au citron et lavande, een heerlijke kip uit de oven met citroen en lavendel. Een verassende combinatie met de lavendel. Kijk overigens wel uit dat je er niet teveel bij doet want anders neigt het sterk naar kip met zeepsmaak. Niet het gewenste effect! Om het af te sluiten, simpel en fijn, Moelleux au chocolat, een warm chocoladetaartje met vloeibare binnenkant. Wat wil je nog meer..

Dit kookboek brengt je de klassiek Franse gerechten met een eigen ‘touch’ van de schrijfster. Soms simpel en snel, soms wat uitgebreider maar zeker de moeite waard. Echter één kleine note: er staan weinig vegetarische gerechten in, zoals wel vaker het geval is in Franse kookboeken. Maar bij het openslaan van het boek waan je even in Parijs, in het ieniemienie keukentje van Rachel khoo waar je over haar schouder mee kijkt bij het maken van haar gerechten. Ik kan niet anders zeggen dan: C’est tout.. That’s it!

2 Discussions on
“Review: The Little Paris Kitchen — Rachel Khoo”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.