Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

The last supper (dag 31)

Het is een beetje stil geweest afgelopen tijd op mijn blog. Helaas ging de studie even voor deze week. Het is lastig, want het liefste wil ik de hele dag blogjes typen, recepten uitproberen en fotograferen, maar soms is studeren ook even nodig! De afgelopen week is dus voorbij geschoten en ik kan het bijna niet geloven, maar de 31 dagen zonder geld zijn voorbij. Nou ja, vanavond om 00.00u is het echt voorbij! Officieel zit ik er natuurlijk midden in, zo op de laatste dag. Soms had ik er totaal geen zin meer in. Boodschappen doen was niet altijd leuk. Je kon immers niet meer alles kopen wat je hartje begeerde. Want daar stond je dan in de winkel, met je lijstje en rekenmachine op je tel (ja echt!) om maar binnen het budget te blijven. Na een tijdje begin je het meer aan te voelen, gelukkig, want dan kun je de rekenmachine opbergen. Het is vooral kicken wanneer je gaat afrekenen en je realiseert dat je nog de helft van je budget over hebt, maar al ver over de helft van de week bent. Helaas was dit ook de maand waarbij al mijn al mijn thee, olijfolie en superfoods op gingen (en moest dus nieuwe aanschaffen). Dat kost geld, redelijk veel geld en dat wil je juist niet hebben in je 31 dagen ZONDER geld. Maar goed, ik heb het overleefd .. 🙂

Daarna komt het puntje planning: soms had ik iets op de planning staan, maar eigenlijk geen zin om dat te eten of maken. Daar moest je creatief mee omgaan, bijvoorbeeld door het eten van de volgende dag te bereiden (als ik daar wel trek in had) of totaal iets anders te verzinnen met de ingrediënten in huis. Ik ben geen makkelijk persoon, dat realiseer ik mij nu. Mijn eetwensen zijn lastig te plannen, maar goed, daarom heet het ook een uitdaging. Toch heeft het iets fijns, je haalt immers veel boodschappen in een keer in huis, waardoor je niet elke keer na werk/studie toch naar de supermarkt of biowinkel hoeft. Fijn! Daarnaast scheelt het geld, zo’n planning.. Heel fijn! Je gooit minder weg, dus geeft minder geld uit.. Ook fijn! En je hoeft niet na te denken over wat je die week gaat eten, nog fijner! Uiteindelijk kon ik niks anders dan concluderen dat planningen maken toch echt werkt en dus best fijn zijn (jawel!).

Om een lang verhaal kort te maken:

Het waren 31 leuke en minder leuke dagen. Ik heb nieuwe dingen geleerd, nieuwe eetwaren uitgeprobeerd. Veel meer dingen zeg gemaakt “from scratch”: zelf brood gebakken, maar ook koekjes die ontzettend lekker zijn en bijna niks kosten. Nog meer in de keuken gestaan dan normaal, nieuwe gerechten gemaakt uit “restjes” waar je eigenlijk niks meer mee kon. Een mooie ervaring!

En nu? Nu is het tijd om geld uit te gaan geven! Aan eten, natuurlijk..

Ps. Ik start binnenkort (natuurlijk) gewoon weer met een nieuwe uitdaging! Ik heb de smaak te pakken… Volg me op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven.

9 Discussions on
“The last supper (dag 31)”
  • Thanks, wat lief! 🙂 Ik kan echt niet wachten! Ik ren morgenochtend GELIJK riching het kaaswinkeltje voor verse kaas en en truffelsalami hihi! Ze hebben me vast erg gemist de afgelopen maand! 😉

   Oh en een fles wijn! (voor later op de dag hoor!)

 • Hallo Ianna,
  Supereerlijk en goed geschreven verslag. Het is een sport om met een klein budget naar de (super)markt te gaan en het dan als een uitdaging te zien om met zo min mogelijk geld je boodschappen in te slaan. En inderdaad nog veel leuker als je daarna weer heerlijk kunt spenden. Dan kun je er ook echt van genieten en waardeer je het des te meer. Geniet van je dag(eten en wijn) morgen!

  • Ben er niet makkelijker op geworden hoor, haha, al geeft het aan de wel veel rust! Het idee dat ik vanaf morgen geen planning heb, is wel een beetje gek. Toch weer wennen na 31 dagen om alles zomaar weer te kunnen kopen enzo.

 • Superknap! Ik denk niet dat ik dit zou kunnen, maar je hebt me wel geïnspireerd! Vooral boodschappen bij de biowinkel zijn zo duur, en wanneer ik probeer ‘goedkoop’ te eten kom ik al snel uit op ongezonde dingen.. 🙁 Ga je nu weer volop geld uitgeven of heeft het je wel bewuster gemaakt en gaat het je aankopen in de toekomst toch beïnvloeden?

  • Thanks! Geen idee, ga denk ik wel meer geld uitgeven dan de afgelopen weken! Het heeft me zeker bewuster gemaakt. Al voelt het nog erg onnatuurlijk aan dat ik weer “alles” kan kopen en geen planning meer heb. Ben in ieder geval benieuwd hoe het de komende tijd gaat lopen. Vanaf eind volgende week start ik met een nieuwe uitdaging, dus dat is super leuk! Eens kijken of ik dan ook nog een beetje op het budget kan blijven letten!

 • Knap dat het je gelukt is! Wij eten ook vaak (en liefst) bio en jij bewijst dat dit niet perse duur hoeft te zijn! Ik heb je een maand lang gevolgd en je hebt me zeker geïnspireerd. Ben al benieuwd naar de nieuwe uitdaging!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.