Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

The Green Kitchen

The Green Kitchen is het eerste kookboek van David & Luise (en kleine Elsa). Hun romantische eetverhaal begint in Rome; waar de ongezonde vegetariër (David) verliefd word op healthy carnivoor (Luise). Met hun gezamenlijke liefde voor eten doken ze de keuken in en gingen ze aan de slag met nieuwe ingrediënten. Samen creëerden ze pure, gezonde en vooral vegetarische maaltijden, die hun beide eetgewoontes samenbrachten. Om hun gezonde eetavonturen vast te leggen, besloten ze te beginnen met een blog. Een blog dat binnen drie jaar uitgroeit tot het succesvolle blog: Green Kitchen Stories. Een van mijn all time favoriete Engelstalige blogs, vol prachtige foto’s, leuke verhalen en smakelijke recepten! En nu is het dus tijd voor hun eerste boek…

Het kookboek bevat gezonde recepten voor iedere dag, met gerechten van over de hele wereld. Daarbij geven ze in het begin van het boek tips voor een goedgevulde voorraadkast (altijd handig!) en informatie over gezonde voeding voor het gehele gezin. Sinds kun schattige dochtertje Elsa was geboren, werd gezond eten nog belangrijker voor hun. Vandaar dat zij een klein hoofdstuk hebben geschreven waar ze eten en kinderen centraal stellen. Daar geven ze hun beste tips en hoe je kinderen vanaf de eerste hapjes gezond kunt opvoeden.

Daarna begint het echte werk: de recepten! 😉 Handig feitje: voor mensen met een glutenallergie is dit een erg fijn boek, aangezien het overgrote merendeel van de recepten glutenvrij zijn! Ook staan er veel vegan recepten in het boek, of een recept met tip hoe je het makkelijk tot een vegan gerecht kunt omtoveren. Een aantal recepten staan al op hun blog, zoals deze portobello-peach burger, of hennep-eiwitrepen. Al staan er veel leuke recepten in het kookboek die natuurlijk niet op hun blog zijn verschenen. Denk bijvoorbeeld aan: yummie banaan-kokos pannenkoekjes, simpele venkel-kokosquiches, of de geweldige hartige koekjes van quinoa, bloemkool & wilde knoflook! De zelfgemaakte groenteworstjes staan op mijn to-do lijstje om binnenkort zelf te maken. Ik ben heel nieuwsgierig!

Als je de recepten van Green Kitchen Stories kent (en er fan van bent!) dan is dit kookboek een echte aanrader. Vol heerlijke en gezonde recepten! Daarbij krijg je een kijkje in hun mooie leven in Zweden, vertellen ze over hun moestuin en de reizen die ze maken. Een heerlijk kookboek om in te lezen, bladeren en uit te koken. Naast hun leuke verhaaltjes, geven ze je een kijkje in hun keuken en delen ze hun keukengeheimen.

Becht — Gottmer Uitgevers Groep b.v.
ISBN: 9789023014232
Prijs: € 19,95
Bestellen!

8 Discussions on
“The Green Kitchen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.