The good, the bad & the ugly: de eerste week na de detox!

Zo onwennig de eerste dag na de detox was, hoe heerlijk ik het nu vind om alles weer te mogen eten. Het feit dat je niet meer hoeft na te denken over wat nu “mag” en alles kunt eten waar je trek in hebt. Al merk ik gelijk aan m’n lichaam wanneer ik te veel van het detoxproof pad ben afgedwaald, want die geeft gelijk een seintje: misselijk, hoofdpijn, energie dip of een opgeblazen gevoel; om wat dingen op te noemen.

In eerste instantie wilde ik vandaag een eetdagboek maken van de afgelopen week. Net zoals diegenen die mijn eetdagboek vanΒ vorige week hadden gelezen, was ik ook heel nieuwsgierig hoe mijn eetpatroon zou veranderen in de eerste week na m’n detox. Wat bleek: het valt best mee! De eerste dag ging ik mij te buiten aan twee gesuikerde donuts (zo vies als ik er nu over na denk) en een bordje gevulde pasta met artisjok van de pure markt. De dag erna genoot ik van mijn broodje hotdog als lunch en at ik een stukje pure chocolade. Woensdag at ik op het terras een stukje brood met boter en donderdag snoepte ik op werk 2 autodropjes (zoet!!). Vrijdag gingen vriendje en ik richting Frankrijk voor een lang weekend; wat het wel iets moeilijker maakte..

Op de heenreis maakte we een pitchstop in Gent, waar we bij Barista gingen lunchen. Helaas geen salades, dus een broodje met gegrilde groenten. In de avond werden het asperges met parmezaan, een eitje, wat aardappeltjes en als toetje kaasjes (en niet te vergeten de goddelijke bonbons van fooddelicious!) Gezien de grote hoeveelheid stokbrood die de Fransen nuttigen was ik wel een tikkeltje nerveus, maar besloot al gauw 2-3 stuks fruit te eten bij het ontbijt, samen met een eitje & natuurlijk 1 croissant met jam. Verder genoten we van het mooie weer, aten lekkere kaasjes, verse vis en salades. Lunchen met verschillende antipasti met veel veggies en snoepte ik van frietjes bij de mosselen.

Al merkte ik na het weekend dat ik het gezonde eten wel miste en stiekem verlangde naar mijn detoxproof eten thuis. Dus ik ben benieuwd wat de komende week brengt. Over een paar weken zal ik opnieuw een update geven, met een uitgebreid eetdagboek, om te kijken hoe mijn eetpatroon na de detox is veranderd. Ik ben in ieder geval heel benieuwd!

8 reacties

 1. bij mij ging het het zelfde – vrijdag was mijn eerste dag na een maand lang suikerdetox, en het hele weekend was gevuld met leuke feestjes, openingen, uiteten en festivals. toen gingen er ook wel een muffin, ijsje, taartje & hamburger doorheen.. en ik voelde me lichamelijk toch een stuk minder op maandag, en miste mijn gezonde eten :’) maar, ik bekijk het zo: nu heb ik het uit mijn systeem gekregen, en ga ik weer netjes gezond eten de komende dagen, met af en toe een uitstapje naar iets ‘lekker ongezonds’ πŸ™‚ een beetje die middenweg vinden!
  xo, cheyenne

 2. Zo leuk om te lezen! Grappig he hoe je dan kan verlangen naar je gezonde eten thuis, maar goed dat je wel lekker zo genoten hebt van het weekend. De foto’s zagen er zo fijn uit. Ik ben inderdaad ook benieuwd hoe het dan over een paar weken is. Zelf is het enige niet detox proofe dat ik tot nu toe gegeten heb rijstvellen, dus dat valt wel mee.

  Ik vind het ook echt gek/moeilijk om het los te laten ofzo en dat het nu weer allemaal ‘mag’. Ik durf op de een of andere manier niet zo goed haha.

  1. Heel herkenbaar, maar na een paar dagen ‘smokkelen’ wordt het weer normaal en dan wordt het weer lastig om in detox termen te blijven denken. Komt goed! πŸ˜€

 3. Ik kan nu niet gaan zeggen dat de donuts en hotdog goed voor je zijn, maar ik vind het wel knap dat je er in elk geval bewust van bent en zelfs een beetje spijt hebt van de donuts. Detox eten op vakantie is ook zoooo lastig! Ik kreeg ook allemaal seintjes en was qua health wel weer blij dat ik toch weer thuis gezond kon eten haha

  1. Donuts en hotdogs zijn zeker niet gezond, al heb ik geen spijt dat ik ze heb gegeten (dat heb ik nooit bij eten). Al denk ik niet dat ik het gauw nog een keer ga eten haha. Nu weer heerlijk thuis en dus tijd voor een gezond ontbijtje, sapjes en salades. πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *