Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Kookboek review: The Free Range Cook van Annabel Langbein

Soms heb je van die kookprogramma’s op tv, waarbij het water je gelijk in de mond loopt. Zoals die van Annabel Langbein, die in haar keukentje (met het prachtige uitzicht!) de heerlijkste gerechten klaarmaakt. Toch had ik nog geen kookboek van haar in de kast staan, maar nu gelukkig in het bezit van The Free Range Cook en deze is gelijk favoriet. Het is een boek vol heerlijke recepten en prachtige foto’s van de Nieuw-Zeelandse natuur. Waardoor je spontaan zin krijgt om daar naartoe te emigreren of in ieder geval een ticket boeken voor je eerstvolgende vakantie. Om vervolgens net het huisje naast die van Annabel te betrekken en samen haar tuin in te gaan om prachtige ingrediënten te plukken en vervolgens samen te koken. Ik zie het al helemaal voor me…

Tot die tijd, zal ik het met haar recepten uit het kookboek moeten doen. Het kookboek is overigens opgedeeld in verschillende hoofdstukken, namelijk: uit de oven, uit de groenten tuin, van de boerderij, uit de zee en meer, uit de voorraadkast en uit de boomgaard. Waarbij elk hoofdstuk gericht is op bepaalde soorten ingrediënten en recepten. Daarbij begint elk hoofdstuk met een leuke anekdote en inleiding geschreven door Annabel zelf.

De recepten zijn vaak simpel, maar zien er smakelijk uit. Ze gebruikt pure ingrediënten, die ze vaak uit haar eigen tuin haalt. Daarbij geeft Annabel vaak een variatie of gebruikers tip bij haar recepten. Zoals chili-limoenzout, dat heerlijk is bij gepofte aardappels met zure room, maar ook op een gegrilde biefstuk. Ook voor polenta geeft ze meerdere variaties op het recept. Gewoon zo, met veel Parmezaanse kaas, als romig bijgerecht. Al brengt ze de polenta ook graag op smaak fijngehakte basilicum, voor een fris aroma. Of ze kiest ervoor om de polenta af te bakken en er krokante polentapuntjes van te maken. Wat mij heerlijk lijkt met de geroosterde paprika pesto die verderop in het boek staat.

Ik kan niet anders zeggen: een super fijn kookboek! Mocht je nog geen kookboeken van Annabel in de kast hebben staan, dan raad ik je zeker aan om er een aan te schaffen. Je zult ervan genieten, van zowel de plaatjes als de recepten.

The Free Range cook- Annabel Langbein
Uitgeverij: Unieboek Het spectrum
ISBN: 9789000321186
Prijs: € 24,99
Bestellen

4 Discussions on
“Kookboek review: The Free Range Cook van Annabel Langbein”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.