Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Taste of Amsterdam


ToA

Gisteren was de opening van Taste of Amsterdam, een vierdaags (tot 9 juni) culinair festival in het Amstelpark van Amsterdam. Het is het internationale foodie festival, dat nu voor de 5e keer plaatsvindt. De kern van het festival wordt gevormd door 15 toprestaurants uit Amsterdam en omgeving die de heerlijkste gerechten klaarmaken, van sushimi bij Momo tot hamburgers bij the Butcher. Maar verder ook kooktheaters, tastings, workshops, muziek en vooral veel gezelligheid. De Nederlandse topkoks lopen gezellig rond, en proberen hier en daar een hapje van de concurrent. Een culinair feestje waar vriendinnetje K en ik toch echt even moesten koekeloeren!

chefs

Naast gerechten uit grote restaurants, zijn er ook kleinere producenten op “de markt”  te vinden. Producten om te proeven, maar die je ook kunt kopen om mee naar huis te nemen. Frecious kende ik al (lees hier meer), maar ik kwam verder ook veel andere leuke dingen tegen! Denk aan: Desem Enzo met heerlijke broden, homemade chips (en Vodka!) van Hoekse Chips, Yum Yum Tree Fudge, maar ook heerlijke nougat van La Nougaterie!

Verse pasta JamieFranklin's menuLam met doperwten

Door het mooie weer was het een leuke sfeer, met overal mensen die lekker in het zonnetje zaten. Voor K en ik was het in ieder geval een geslaagde avond met een glaasje bubbels, lekkere hapjes, het zonnetje en dan heerlijk mensen kijken.

Je kunt voor dit weekend hier nog kaartjes bestellen.

5 Discussions on
“Taste of Amsterdam”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.