Summer smoothie

De lekkerste en romigste smoothies maak je met (noten)melk als basis en daarin veel fruit. Zo dacht ik in ieder geval. De zelfgemaakte amandelmelk was op en de pakken (noten)melk waren nergens te vinden. Tijdens mijn speurtocht door de voorraadkast kwam ik alleen een klein blikje kokosmelk tegen.. Ik twijfelde even, maar besloot na een kleine blik in de fruitmand (mango en banaan!) aan de slag te gaan met deze zomer smoothie. Ontzettend lekker als ontbijt, perfect voor onderweg of/en als snelle snack tussendoor.

Nodig voor 2 glazen:
200 ml kokosmelk
100 ml water
1/2 mango
1 banaan
paar ijsblokjes om het extra koud te maken

Voeg alle ingrediënten in een blender en meng tot het een mooie, romige smoothie is. Drink gelijk.

9 reacties

  1. Oeh jum, ik ben echt gek op smoothies! Deze lijkt me heel erg lekker, goed idee met die kokosmelk! Ik houd zelf ook erg van groene smoothies, bijvoorbeeld als lunch, lekker verfrissend!

    1. Hi Tim, wat jammer! Misschien ligt het aan de kokosmelk die je hebt gebruikt? Of te weinig water? Het is inderdaad wel een vullende smoothie, maar die hoort niet perce vet te zijn. Je zou er sowieso wat citroen aan toe kunnen voegen. Dat is altijd lekker voor de smaak.

  2. Woooooooowie, dat was echt lekker! Serieus, ik heb er speciaal een muziekje bij opgezet om optimaal hiervan te kunnen genieten! Dit is echt een van de geniaalste smoothies die ik ooit geproefd heb. Ik gebruikte trouwens verse kokos; dat is zeker een aanrader! En net als Tim zei, er schijnt net iets te missen. Dat gevoel kreeg ik toen ik bij de laatste slokjes zat. Ik ga dat met die citroen proberen, en anders experimenteren met andere dingen!

    1. Bedankt voor je enthousiaste berichtje. Jammer dat je iets mist, een citroentje of limoen kan zeker wat extra frisheid geven. Benieuwd wat je er uiteindelijk aan toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *