Stracciatella alla Romana

Straciattella soep recept

Het is geen ijs of kaas, maar Stracciatella alla Romana is een soep. Een Italiaanse bouillon met ei en veel parmezaanse kaas. Het is een van mijn lievelingsgerechten op het moment, want gezond, vullend en binnen 10 min klaar. Wat wil je nog meer.

Mijn allereerste Stracciatella alla Romana at ik jaren geleden in Rome. De basis was volgens mij kippenbouillon en natuurlijk ei, Parmezaan en wat griesmeel. Inmiddels heb ik mijn eigen draai aan het recept aan gegeven met een vegetarische bouillon en met groenten erin. De groenten variëren regelmatig want de soep is perfect voor restjes uit de ijskast. De perfecte lichte lunch of easy dinner, wanneer je honger hebt maar geen zin om te koken. 

Fun fact. Wist je dat Stracciatella een verkleinwoord is van het Italiaanse werkwoord voor ‘versnipperen’. Het versnipperen van stukjes chocolade in ijs, en dus ei in je bouillon.

Stracciatella alla romana
Stracciatella alla Romana voor 1 persoon:
Bereidingstijd: 10 minuten.

250 ml bouillon
2 eieren
chili olie (of citroen olie, ook lekker)
een halve courgette
grote hand spinazie
Parmezaanse kaas, geraspt
kervel of peterselie, mocht je het in huis hebben
zout en peper

Snijd de courgette in blokjes en bak lichtbruin in een koekenpan. Z aan de kant zodra ze klaar zijn. Verwarm ondertussen de bouillon.

Klop twee eitje met parmezaan en chili olie in een kom. Giet de eieren bij de bouillon en roer met een vork door tot het ei gestold is.

Zet het vuur uit, voeg de spinazie toe en laat slinken in de hete bouillon. Serveer met de courgette blokjes, extra Parmezaanse kaas, fijngehakte kervel of peterselie en eventueel wat extra vergine olijfolie. Buon appetito!

Op zoek naar nog een Italiaanse top-combo die niet zo voor de hand liggend is? Probeer dan vooral ook Pizza con Patate – pizza met aardappel en rozemarijn. Schandalig lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *