Soft serve

soft serveVoor vandaag een ieniemienie receptje, want de soft serve (=ijs) is zo makkelijk om te maken. Eigenlijk is het niks anders dan gezond ijs, of beter gezegd: gezond softijs! Wie houd daar nu niet van? Vandaag in de smaak banaan-framboos, omdat ik die het allerlekkerste vindt. Al ben ik druk aan het experimenteren geweest met andere smaakjes, denk aan: kokos, chocola, kersen, bosbessen en kaneel. Yumm!

Het recept is echt heel simpel: Doe 2  gepelde, bevroren bananen en een klein kopje (ongeveer 30 gram) bevroren bosbessen en/of frambozen in een blender of keukenmachine. Belangrijk: pel de banaan voordat je het in de vriezer stopt! Het is echt een gedoe om bij een bevroren banaan het schilletje eraf te halen; ik kan het je niet aanraden! Zet vervolgens de blender/keukenmachine aan en na een paar minuten: softijs! Doe er wat leuke superfoods op zoals rauwe cacao, en je hebt een heerlijk ijsje. Perfect voor een gezonde zomer!

15 reacties

 1. Over dat ‘bananenijs’ had ik al eerder iets gelezen, maar bij lukt dat echt niet met alleen bevroren banaan! Er moet een klein beetje melk bij om er zacht ijs van te maken, anders blijven het kleine stukjes banaan die langs de rand van mijn blender plakken… Wanneer het uiteindelijk lukt wel erg lekker 😉

  1. Manon,
   Je moet de banaan minstens 3 minuten laten draaien. Duurt echt even voordat het soft ijs wordt en tussendoor de stukjes banaan van de zijkant afschrapen.
   Groet, Eefje

 2. Super lekker en snel idee natuurlijk ! Ik heb meestal wel bevroren fruit in de vriezer liggen maar heb er nog nooit een ijsje van gemaakt… Ga het zeker doen!

  1. Er moet wel altijd minimaal 1 banaan bij, dat zorgt voor het romige effect heb ik gemerkt. Succes! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  1. Enn, gelukt? 🙂 Ik ben zelf nog bezig met uitproberen, maar de varianten maak je altijd met de banaan als basis, daar voeg je smaakjes aan toe. Succes!

 3. Heb altijd bevroren bananen in de diepvries, heerlijk. Ik blender er meestal een halve mango mee, maar met avocado is het ook erg lekker. Daar wil ik nog wel eens een flinke scheut amandelmelk doorheen doen. En daarna het laatste van de bodem afslurpen met je rietje. Er mag tenslotte niets achterblijven van het lekker spul… :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *