Smoothie met boerenkool

Met een grote smoothie met boerenkool in mijn hand vertrek ik zo richting Schiphol, want ik ga er heerlijk tussenuit en fijn een paar dagen naar lovely Londen. Op de planning staan de eerste dagen de wijk Shoreditch, Tate Modern en een rondje rondom Bourough Market. Daarna vertrek ik riching Notting Hill en wil ik eigenlijk een rondje Kensington doen. Op zoek naar nieuwe hotspot, coole koffiebars en leuke restaurantjes. Veel te doen dus.

De grap is, ondanks dat je misschien snel denkt aan een vette English breakfast, ‘pie, mash en veel jus’ en scones met lagen jam en clotted cream; Londen stikt van de gezonde eettentjes en genoeg leuke plekken waar je de lekkerste smoothies kunt drinken. Daarbij hoeft het helemaal niet duur te zijn! Hoogtijd om inspiratie op te doen, voor mezelf en mijn blog natuurlijk, en met een beetje geluk staat de eerste hotspot uit Londen al gauw online. Eens kijken of dat lukt! Voor de zekerheid toch gauw een gezonde smoothie met boerenkool online zetten, lekker met banaan, sinaasappel en zonnebloempitten. De zonnebloempitten geven een leuk smaakje aan het geheel, plus: met 2 eetlepels van deze healthy pitten in je smoothie en je hebt al de helft van je dagelijkse benodigde hoeveelheid B1 en magnesium binnen. Samen met de boerenkool, sinaasappel en banaan ook nog een gezonde dosis vitamine C.

Nodig voor 1 groot glas:
2 handen boerenkool
1 banaan
sap van 1 sinaasappel
1 el zonnebloempitten (optioneel)
200 ml kokoswater

Doe alle ingrediënten in de blender, zet deze (met de deksel erop!) op de hoogste stand en laat voor een paar minuten draaien. Zodra de boerenkool fijngesneden is en de smoothie mooi groen, is deze klaar. Schenk in een glas en drink gelijk. Doe er eventueel wat ijsblokjes bij in, om het lekker koud te maken. Dan smaakt de smoothie nog veel lekkerder, vind ik zelf.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *