Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: SLA, Amsterdam de Pijp

Nu ik dit blogje aan het schrijven ben, bedenk ik mij dat je misschien al lang over SLA hebt gehoord of er al iets over hebt  gelezen. Amsterdam heeft er immers weer een hotspot bij! En een hotspot kun je het wel noemen, aangezien het al een hit was voordat de deuren van SLA open gingen. Enn, in de eerste week was het niet ongewoon dat je in de rij voor de deur moest wachten! Dat moest ik even met eigen ogen zien! Dus besloot ik vorige week samen met vriendinnetje C daar een slaatje te gaan eten.

Een paar weken geleden opende salade en juicebar SLA haar deuren op de Ceintuurbaan 149 in Amsterdam. Een leuke tent voor de liefhebbers van gezond en puur eten. Het laat zien dat gezond eten helemaal niet lastig is, maar juist dat het beter en aantrekkelijker kan. In Londen, New York en Berlijn zijn deze sla-bars al echt een trend, dus vonden eigenaren Nina en Job het tijd worden voor een exemplaar in Amsterdam. Al hoorde ik later van vriendinnetje S dat er in de Haarlemmerstraat en in zuid schijnbaar ook al een andere saladebar bestaat. Ik ga binnenkort dus eens op onderzoek uit!

Naast fijne maaltijdsalades (want dat zijn het zeker!), kun je bij SLA ook terecht voor heerlijke sapjes en gezonde zoetigheden. Of je nu kiest voor een salade on-the-go of heerlijk binnen gaat zitten, met een glaasje komkommer-citroen water, het is voor een klein prijsje. Vanaf 7 euro kun jij je eigen maaltijdsalade samenstellen, vol gezonde heerlijkheden. Of kies voor een van de “kant-en-klare” versies wanneer je niet weet wat je moet kiezen. Vriendinnetje C koos een salade met falafel, ijsbergsla, volkoren couscous, geroosterde bloemkool, pompoen, wortel en pompoenpitjes. Ik ging aan de slag met een frisse salade van veldsla, du puy linzen, tomaat, artisjok, courgette, aubergine, rode ui en feta.

sla amsterdam

Naast de DIY salades,  kun je ook kiezen voor een soepje en heerlijke verse sappen, die dagelijks vers worden bereid.  Daarnaast is SLA niet alleen gezond, maar ook verantwoord. Alle ingrediënten zijn biologisch, zo veel mogelijk lokaal geproduceerd en uit het seizoen. Een leuk detail: je kunt zelfs kiezen voor “kip” of “spekjes” van de Vegetarische Slager! Het gaat bij SLA niet alleen om gezond eten, maar ook mensen bewuster te maken van wat ze eten. In het SLA LAB worden daarom workshops gegeven om mensen bewust te maken van voeding en de invloed daarvan op je lichaam. Daarnaast organiseren ze leuke events met interessante sprekers, om zo op een leuke manier de verhalen achter het eten te delen.

SLA is 6 dagen in de week geopend (ma-za) van 12.00-21.00 uur. Neem een kijkje op de website en like SLA op Facebook om op de hoogte te blijven!

sla Amsterdam

8 Discussions on
“Hotspot: SLA, Amsterdam de Pijp”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.