Simpele pasta met chorizo, doperwten en tomaat

Soms zijn er van die dagen waarop mijn to-do lijst maar blijft groeien en ik op een of andere manier aan het rennen ben van het moment dat ik opsta tot het moment dat ik in bed lig. Leren voor tentamen, werken op kantoor, werken en koken voor blog, plannen uitwerken, onderhandelen over een opdracht, recepten maken voor derden, catering, events, afspraken en ondertussen nog een enigszins sociaal leven hebben. Onmogelijk om alles in een dag te proppen, ondanks vele pogingen. Op dat soort dagen wil ik iets simpels eten, en dan is deze pasta echt perfect. Een bord vol comforting pasta met chorizo staat binnen 10-15 minuten op tafel. Ik vind de chorizo altijd een lekkere smaak geven aan de pasta, al eet ik het zelf eigenlijk maar weinig. De meeste stukjes verdwijnen op het bord van mijn vriendje. Voor een vegetarische versie zou je wat chilipeper en geroosterde paprikapoeder kunnen toevoegen. Het geeft natuurlijk niet hetzelfde effect, maar smaakt ook erg lekker. Rooster er wat pijnboompitten bij voor eroverheen en smullen maar.

Nodig voor 2 personen:
Bereidingstijd: 10-15 minuten
± 180 gram gedroogde volkoren of spelt pasta naar keuze, vers mag natuurlijk ook
80 gram chorizo, in dunne plakjes
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
100 gram doperwten
handje cherrytomaten, in vieren
peper/zout
parmezaan

Zet een ruime pan met water op het vuur met daarin een ruime snuf zout. Bereid de pasta zoals op de verpakking staat.

Bak ondertussen de dunne plakjes chorizo in een koekenpan voor 4-5 minuten. Zodra deze wat uitgebakken zijn en de plakjes wat harder van textuur. Je kunt het beste de meeste olie die uit de worst is gekomen uit de pan halen, anders wordt het heel vettig. Een beetje (1 el) kun je in de koekenpan laten zitten, want dat zorgt straks voor een extra boost aan smaak. Voeg vervolgens de doperwten, fijngesneden knoflook en in stukjes gesneden tomaat toe. Bak mee voor 3-4 minuten.

Giet de pasta af zodra deze gaar is. Houd een kopje van het kookwater apart. Voeg de pasta bij de chorizo tomaat en doperwten. Roer goed door tot alles onder een mooi gemixt is door de tomaten-chorizo saus. Mocht je de ‘saus’ een beetje dunner willen maken, dan kun je wat eetlepels kookvocht erdoorheen roeren. Serveer de pasta met chorizo gelijk, met wat vers geraspte parmezaanse kaas erop.

3 reacties

  1. Ooo… Dit klinkt echt heerlijk!! En lekker snel en makkelijk te maken! Gaan we gauw een keer proberen! Thanks voor recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *