Simpele kruiden-quinoa salade

De 10 dagen ontzuren zijn eindelijk voorbij! Ik heb er vooral naar uit gekeken om weer ‘normaal’ te mogen eten. Niet meer na te denken of iets wel of niet mag. Het maakt koken, eten en boodschappen doen gewoon zoveel makkelijker! Ondanks dat je nog best veel kunt eten, had ik natuurlijk juist trek gekregen in de dingen die ‘niet mogen’. Daarbij heb ik de laatste dagen onwijze cravings in dingen die eigenlijk bijna nooit eet. Ik kan mij dat nog herinneren van het detoxen, dat ik opeens trek kreeg in donuts en hotdogs. Tijdens mijn 10 dagen ontzuren was dit vooral in nacho’s met gesmolten kaas en een pizza… of twee. Nu mag ik niet klagen, want ik heb ook tijdens het ontzuren heerlijk gegeten. Zo maakte ik deze quinoa salade met veel groene kruiden en citroen. Een fijne salade die je makkelijk 1-2 dagen kunt bewaren in de koelkast, waardoor je de volgende dag binnen een handomdraai een lekkere lunch hebt. Normaal gesproken zou ik bij de quinoa salade nog een stukje gegrilde kip, een stukje vis uit de oven of een portie gebrokkelde feta bij serveren.

Door het ontzuren werd eigenlijk benadrukt dat ik gedurende de week best gezond eet en als ik bij het dinner op mijn bord kijk, dat er dan vooral groenten op liggen. Maar ik merk dat ik het ook belangrijk vind om te genieten van eten, ook al is dit misschien niet zo gezond. Ik miste de gezellige lunches met vriendinnen, waar je dan een glaajse wijn bestelt, en ook het koffie drinken met vriendje in het weekend, waar we af en toe gewoon ontbijten met taart. Gezond? Nee, dat niet.. Maar je moet het leven ook een beetje vieren! Ik ga dus fijn terug naar mijn dagelijkse eetpatroon, want daar was ik eigenlijk al heel tevreden mee. Gezond eten, met hier en daar een stuk taart als ontbijt!

Nodig (voor 2 personen):
Bereidingstijd: 15-20 minuten
100 gram quinoa
250 gram witte bonen
2 bosui, fijn gesneden
handje (±10 gram) verse peterselie
handje (± 10 gram) verse munt
1 citroen
3 el olijfolie
zeezout/vers gemalen peper

Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking. Giet ondertussen de witte bonen af, en spoel deze even onder de koude kraan.

Snijd de bosui in dunne ringen en doe deze samen met de witte bonen in een ruime kom. Ga daarna aan de slag met de citroen, schil deze helemaal en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg deze aan de salade. Van een gemiddelde biologische citroen houd ik ongeveer de helft aan vruchtvlees over, omdat je het goed en dik moet schillen (er mogen geen witte stukjes meer aan zitten). Kijk vooral hoeveel citroen jij lekker vindt, maar 1-2 el citroenstukjes is prima.

Giet de quinoa af, spoel gauw onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de verse kruiden, maar houd deze nog even apart. Voeg de quinoa eerst bij de rest van de salade, roer even door, breng op smaak met zout, peper en de olijfolie. Wanneer de quinoa iets is afgekoeld kun je de groene kruiden toevoegen. Roer de quinoa salade door en serveer.

1 reactie

  1. Wat een prestatie. Ik zou het niet kunnen..ook niet willen denk ik. 🙂 Maar ook fijn dat je nu weer kan en mag genieten van alle andere lekkere dingen die er bestaan! Vind je foto’s trouwens prachtig. Al ga ik dit niet maken…lust geen quinoa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *