Simpele gegrilde garnalen van de barbecue

Met temperaturen die eindelijk eens zomers aanvoelen, is het tijd om de barbecue aan te steken en lekker van de zon te genieten. Dit is mijn plan in ieder geval! Een van mijn favorieten zijn deze easy garnalen van de barbecue, met knoflook en veel citroen. Deze gaan samen met mijn spiezen vol groenten, een aantal in aluminium ingepakte (zoete)aardappels en frisse salades mee naar het park. Met een koud wijntje erbij, en de nodige flessen water is dit op en top genieten.

Zoals de titel doet vermoeden is dit recept vooral heel simpel! Zo simpel dat je het bijna geen recept kunt noemen. Heerlijk voor op de barbecue, maar je kunt het simpelweg ook in de grillpan klaarmaken. Zorg dat de garnalen goed koud blijven en neem dus voldoende ijs mee, of laat tot het laatste moment in de koelkast staan voordat je het op de barbecue legt.

Nodig voor ┬▒ 8 stuks:
400 gram garnalen (de rauwe variant!)
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
Sap en zeste van 1 biologische citroen
zeezout/vers gemalen peper
8 (stalen) pennen voor op de barbecue.

Leg de garnalen in een ruime kom en voeg daar de olijfolie, knoflook, sap en zeste van de citroen aan toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en laat marineren voor ongeveer 10-15 minuten in de koelkast.

Rijg de garnalen aan de stalen pennen en rooster deze voor ongeveer 5 minuten op de barbecue. Let op dat alle garnalen goed roze zijn en dus gaar. Bij twijfel laat je ze een extra minuutje liggen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *