Simpele avocado salade met kikkererwten

Vorige week maakte ik deze simpele avocado salade voor het eerst. Na een lange dag op werk kwam ik thuis en had ik weinig zin om te koken, maar wel een echte craving om iets gezonds te eten. Ik wilde iets lichts, gezonds en vooral voedzaams, maar ik wilde het liefst geen boodschappen doen. Herken je dat? Dus ik dook in mijn keukenkastjes, op zoek naar ingrediënten voor mijn healthy meal. Het resultaat was deze salade met avocado en kikkererwten, die al mijn (en vriendlief) verwachtingen overtrof. Ik dacht gelijk een ding: dit recept moet ik met jullie delen. Deze hele maaltijd kun je in 15 minuten op tafel zetten. Hoe fijn is dat? Ik maakte het met een gebakken stukje kip, maar een vegetarische burger of simpelweg wat plakken gebakken haloumi zouden ook super goed smaken. In het laatste geval zou ik de salade maken zonder feta. Anders wordt het een beetje to much, ben ik bang.

De basis van de salade kun je gemakkelijk aanpassen aan de ingrediënten die je in huis hebt. Zo lijkt het mij heel lekker om restjes granen (rijst, boekweit, quinoa) in te verwerken. De kikkererwten zou je ook voor linzen kunnen inwisselen. Als basis voor de salade gebruikte ik ijsbergsla. Een salade die ik eigenlijk eet uit pure nostalgie. Nu moet ik er gelijk bij zeggen: dit komt niet uit een pakje, maar ik snijd het zelf in hele dunne reepjes. Bij ijsbergsla uit een pakje is dit nostalgische gevoel op een of andere manier gelijk weg. Een beetje gek, ik weet het. Maargoed, de ijsbergsla kun je prima vervangen voor een krop botersla. Of baby spinazie gebruiken als basis (lekker met gebakken noten erbij). Genoeg opties dus.

Een tip: maak extra veel van deze simpele avocado salade, maar zonder de dressing erover te doen. Zo kun je de salade makkelijker bewaren en zo heb je gelijk een gezonde lunch voor de volgende dag. Eet je het gelijk op? Giet dan de dressing erover en laat de smaken even intrekken voor een paar minuten. Daar wordt de salade nog lekkerder van.

IMG_1041

Nodig voor 4 personen:
Bereidingstijd: 10 minuten.
vier grote handen salade (oldschool boter- of ijsbergsla zijn mijn favoriet)
2 avocado’s
2 potjes kikkererwten, afgegoten en afgespoeld.
4 bosuitjes, fijn gesneden
150 gram feta
1 (gele) paprika, in blokjes
2 el koriander, fijngehakt (optioneel)
2 el peterselie, fijngehakt (optioneel)
5 el limoensap
5 el olijfolie
1 tl honing
zout/peper

Snijd de salade eventueel fijn, of gebruik een melange uit een zakje. Dan is deze salade nog sneller klaar. Doe de sla samen met de fijngesneden bosui, kikkererwten, avocado en stukjes paprika. Verkruimel de feta erover. Voeg de verse kruiden toe. Roer door.

Mix in een los kommetje de limoensap, olijfolie, honing en peper/zout. Giet dit over de salade, roer door en serveer gelijk. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Menusuggestie: Simpele avocado salade met kikkererwten + gegrilde kipfilet of paddenstoelen burger

2 reacties

    1. Hi Vivian, bedankt voor je berichtje. Jaa, het is zeker een goede combi en zo snel klaar, dat maakt het super fijn. Vooral wanneer je geen zin (of tijd) hebt om te koken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *