Simpele appel-bosbes cake

Deze week heb ik mijn keuken nauwelijks gezien, laat staan echt gekookt.. Na een paar dagen werken, een dagje naar Rotterdam voor een leuke klus, boekpresentaties, werkborrels, gezellige diners en mijn workshop van gisteren is het ondertussen alweer zondag. Voor mijn gevoel was ik al die tijd op pad en kwam ik even in de keuken om de berg afwas te doen en deze cake te bakken. Een paar keer zelfs.. De eerste mislukte compleet omdat ik de veel te koude boter liet smelten in de te warme oven. Op een of andere manier zorgde dit voor een gekke textuur in de cake. Echter, toen ik het later nogmaals probeerde met koude boter was het perfect. Kokosolie werkt trouwens ook goed! Eh ja, uiteindelijk bakte ik drie versies (die ik overigens niet allemaal zelf op at) en het is een heerlijke cake geworden! Smeuïg, comforting en heerlijk fris van smaak. Vervang trouwens het fruit voor datgene wat jij lekker vindt of  in het seizoen. Ik gebruikte in dit geval bosbessen uit de vriezer en dat ging prima. Enjoy!

Nodig (±8 stukken):
Bereidingstijd: 50 minuten, waarvan 35-40 min oventijd
100 gram speltmeel
1/2 tl bakpoeder
50 gram suiker naar keuze
50 gram boter of kokosvet
1/2 tl vanille extract
50 ml (amandel)melk
1 ei
1 kleine appel
75 gram blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en haal de bosbessen eventueel uit de diepvries. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Doe de meel, bakpoeder, suiker, boter, vanille, melk en het ei in een ruime kom en mix met een mixer tot het net gebonden is. Ik gebruikte een handmixer, maar je kunt het ook prima met de hand kloppen. Roer de appel en de bosbessen erdoorheen en giet dan het beslag in de springvorm.

Zet in de oven voor ongeveer 35-40 minuten, of tot goudbruin en gaar van binnen. Dit kun je controleren door een satéprikker erin te prikken. Komt deze er (redelijk) schoon uit? Dan is de cake klaar.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *