Sapje: The energy boost!

Zelf juicen met een slowjuicer is hot and happening! De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen over hun zelf gemaakte sapjes, wheatgrass shotjes en de juicebars komen in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond. Gisteren schreef ik al een product review over mijn nieuwe slowjuicer: de Juicepresso, voor vandaag deel ik graag een fijn receptje voor een energy-boost-juice!

Dit heerlijke sapje geeft je energie! De spinazie zit bomvol ijzer, dit helpt bij het vormen van rode bloedcellen, geeft energie en stimuleert je immuunsysteem. Gember wordt in China al eeuwenlang als medicijn gebruikt. Het helpt je spijsvertering te bevorderen, maar wordt ook voor misselijkheid en maagklachten gebruikt. Daarbij werk gember goed tegen verkoudheid, griepachtige verschijnselen en hoofdpijn.  De komkommer is belangrijk vanwege hun hydraterende en de vocht afdrijvende werking.  De appels en limoen zijn een grote bron van vitamine C! Zo maak je een gezond sapje, die je extra energie geeft wanneer jij dat nodig hebt.

Zo, dat is even het “technische” gedeelte! Ik ben altijd nieuwsgierig naar waarom iets goed voor je is, dus vandaar dat ik dit met jullie wilde delen. Het is naast gezond ook gewoon erg lekker! Redenen genoeg om zelf aan de slag te gaan en dit slowjuice sapje een keer uit te proberen!

Wat heb je nodig voor 1 glas (ongeveer 250 ml)?
100 gram spinazie, goed gewassen en zonder harde stengels.
10 cm komkommer
1 groene appel, zonder pitjes
½ limoen, geschild
1 cm gember, geschild

Let op: zorg dat je alle harde gedeeltes (zoals stengels) van de spinazie verwijderd, dit is beter voor je slowjuicer. Doe vervolgens alle ingrediënten in je slowjuicer en geniet van een heerlijk vers geperst sapje!

4 reacties

  1. Ik ben groot fan van jou blog en van de heerlijke sapjes. Het kost alleen zoveel tijd, ik vroeg me daarom af of het erg is als ik mijn sinaasappelsap voortaan pers in de supermarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *