Sapje: de vitamine C bom!

Ik heb sinds kort een nieuwe slowjucier (lees hier mijn review) en ik ben er super blij mee! Sinds iets meer dan een week ben ik dus druk aan het  experimenteren met verschillende soorten groenten en fruit, om zo de lekkerste sapjes te maken. Bijna elke dag dronk ik een nieuwe combinatie en probeerde nieuwe dingen uit. Soms geweldig (zoals deze) en soms ook wat minder (geen rode kool erin stoppen!). Ik weet ook niet waarom ik dat deed, maar ik had nog een restje over en dacht: dat kan best lekker zijn. Niet dus!

Bij dit sapje wist ik al gauw dat het mijn favoriet zou worden. Ik hou van zure smaakjes zoals kiwi, citroen, limoen of/en die van zure matjes! Daarom past dit sapje helemaal bij mij; fris-zuur door de kiwi, limoen en groene appel. Met een zoete hint van de wortel! Yumm. Mocht jij niet zo van de zure smaken houden, gebruik minder limoen en/of voeg een stuk komkommer erbij, dit neutraliseert het een beetje. Je kunt natuurlijk ook altijd wat extra wortel toevoegen, wat ook erg lekker is.

Voor vandaag dus een kleine vitamine C bom. Citrusvruchten, zoals citroen en limoen, en kiwi zitten namelijk bomvol vitamine C. Daardoor houden ze griep en verkoudheid buiten de deur. Daarbij verwijdert de kiwi het overtollige natrium uit je lichaam. Wortel zit vol met betacaroteen, dit is goed voor een mooie huid en goede ogen. Een uber gezond sapje dus!

Nodig voor ongeveer 250 ml sap (met deze slowjuicer):
2 kiwi’s, geschild
1 wortel, geschild
1 groene appel
½ limoen, geschild

Schil de kiwi, wortel en limoen. Bij de limoen is het belangrijk dat er geen witte stukjes meer aan de citrusvrucht zitten. Deze zijn namelijk wat bitter van smaak. Haal het klokhuis uit de appel en snij in stukken. Doe alles in de slowjuicer en geniet van je heerlijke sapje!

6 reacties

  1. Het is even een ivestering, maar ik ben super blij met mijn sapmachine. Het is daarbij (vooral wanneer je een vaatwasser hebt) echt een makkie om zelf gezonde sapjes te maken! 🙂

 1. Ook mij weet je te inspireren. Ik loop al een tijd om de sapjes heen te dansen. Heb geen apparaat dus kan het niet proberen… Bij dat ik gewacht heb want nu kom je met wel een hele goede tip.

  Waarom heb je voor het model Juicepressso gekozen? Op de site staan diverse modellen maar allemaal duurder. Budgetkeuze? Kan me dat helemaal voorstellen want ppppfffff behoorlijke uitgave.

  Ook het boek ‘Waar de meeste ziekten beginnen’ van Andreas Moritz heb ik sinds een paar dagen in handen. Haakt in op het belang van schone darmen, lever en gal! Eyeopener.
  Heb je detoxproces af en toe gevolgd. Ga nog eens wat teruglezen.
  Dank je voor de inspiratie!
  Jenny

  1. Wat leuk om te horen! Bedankt! Ik had hiervoor (ongeveer 1 jaar lang) een andere sapmachine, maar merkte de laatste tijd dat ik vaker sapjes ging maken en dan was dat eigenlijk een onhandig ding (groot, veel afwas, veel “restafval” etc). Vandaar dat ik ben gaan kijken naar een slowjuicer, aangezien deze betere kwaliteit sappen maken. Uiteindelijk kwam ik bij de juicepresso na het lezen van reviews op internet, prijs, grootte, uiterlijk, etc. Ik ben erg blij met mijn keuze, het is echt een verbetering tov mijn vorige sapmachine. Het is ook maar net hoeveel geld je eraan uit wilt geven, want er zijn zoveel verschillende modellen/prijsklasses en er zijn vast modellen die nog beter/sneller etc zijn. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn juicepresso! 😀 Al zou ik je wel als advies meegeven om evt eerst een sapmachine van iemand te lenen, als dit mogelijk is, zo kun je zien of het iets voor jou is.

   Oh, ik ben benieuwd naar het boek. Ga het even opzoeken! Gezond eten en leven is zo belangrijk; het is mooi om te zien dat steeds meer mensen hierachter komen. Ik kan erg genieten van chocolade of frietjes met mayo, maar eigenlijk ook net zoveel als van mijn zelf geperste sapje. 😉 Veel plezier met teruglezen en geef maar even een seintje als je besluit om een juicer aan te schaffen! 🙂 Groetjes, Ianna

 2. Lijkt mij heerlijk, maar wel heel veel suikers. Ik heb een tijdje geleden ook een juicer aangeschaft en drink nu als ontbijt elke dag een sapje. Om het echt gezond te maken doe ik er veel groente in. Alleen groente vind ik ook niet zo lekker dus combineer ik het een beetje. zo had ik vanochtend een sapje met rode biet, tomaat, wortelen, peterselie, spinazie, appel en een stukje mango. Het is eigenlijk maar net wat ik in huis heb. Dit sapje maak ik voor mij en mijn vriend.

  1. Klopt, maar het is wel erg lekker! 😀 Ik maak meestal ook groentensappen, maar af en toe vind ik het heerlijk om iets met veel fruit te drinken. Leuk dat je ook elke dag sapjes maakt; ik ga die van jou ook eens proberen! Ik kan altijd wat extra inspiratie gebruiken! Dank voor de tip! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *