Salade van verse peulvruchten met mosterdzaad en dragon

Een aantal dagen geleden vertelde ik over het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi. Vandaag een leuk receptje uit zijn boek! Deze salade past bij ongeveer alles. Serveer met een gerecht als Vindaloo (een aardappelgerecht) of samen met een ander Plenty-recept met boterbonen met feta, zuring en sumak. Mocht je het simpel willen houden, gril er wat vlees, vis of aubergine bij.

Let op, de salade is een beetje (voor sommige té) pittig! Mocht je een groene bonen salade zoeken met evenveel smaak, maar een tikkeltje minder pittig. Probeer deze met feta (of pecorino) en tuinbonen!

Nodig (4 pers):
250 gram dunne sperziebonen (of haricots verts)
250 gram peultjes
250 gram (diepvries)erwtjes
2 tl korianderzaad, gevijzeld
1 tl mosterdzaad
3 el olijfolie
1 tl nigellazaad
½ kleine rode ui, fijngesneden
1 chilipeper, fijngesneden
1 klein teentje knoflook, door de pers
geraspte schil van 1 bio citroen
2 el fijngesneden dragon
30 gram mini snijbietblaadjes
zeezout

Blancheer de sperziebonen voor ongeveer 4 min. Doe bij in de laatste minuut de peultjes erbij en in de laatste 30 seconden de doperwtjes. Doe alle groenten vervolgens gelijk in ijskoud water, eventueel met wat ijsblokjes. Zo hou je de mooie groene kleur vast. Giet af, laat de groenten goed uitlekken en verdeel over grote schaal.

Doe het korianderzaad met de mosterdzaad en de olie in een koekenpan en verhit. Giet de inhoud van de pan, zodra de zaadjes openspringen, over de groenten. Vermeng alles en voeg de nigellazaad, rode ui, chilipeper, knoflook, citroenschil en dragon toe. Meng alles luchtig en breng eventueel nog extra op smaak met zeezout.

Meng vlak voor het serveren de snijbietblad door de salade en verdeel het op een grote schaal.

2 reacties

    1. Thanks! Helaas niet van mij, staat dat er niet bij? Komt uit Ottolenghi kookboek, ha! Al heb ik veel gehad aan de tips, elke keer als ik een foto ga maken, denk ik: LAAGJES! Werkt goed.. Al worden de avondfoto’s nog steeds lelijk, dus het mag gauw weer zomer worden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *