Salade met tuinbonen, halloumi, ei en verse munt.

Gisteren kwam ik na een lange dag thuis. Op werk al licht gesnackt maar het bleek niet voldoende te zijn zo voor het slapen gaan. De winkel was al dicht, want het was al na 9 uur, maar ik had trek. De tv ging aan, de bank lonkte maar toch besloot ik eerst de keuken even in te duiken.  Met restjes  maakte ik deze salade die prima geschikt is als lunch of maaltijd maaltijd voor 2 personen.  Als je nog wat brood hebt, zou ik er lekkere croutons mij maken. Iets knapperigs past er goed bij! Maar dat had ik gisteren helaas niet in huis.

Wat heb je nodig:
3-4 handen gemende salade (of uit een pakje)
2 lente uitjes
150-200 gram halloumi, in plakjes
300 gram bonen naar keuze ( bijv. tuinbonen, witte bonen, zwarte bonen, een mix etc)
2 eieren, zacht gekookt (of als je het aan durft: pocheren)
4 takjes verse munt, alleen blaadjes
sap van 1/2 citroen
olijfolie
zout/peper

Was de salade, laat het goed uitlekken en doe het in een grote schaal. Blancheer ondertussen de bonen (als dit nodig is) of gebruik bonen uit een blikje, spoel deze goed af, laat uitlekken. Snij de lente ui in dunne ringen, scheur de muntblaadjes en voeg dit samen met de bonen toe aan de salade.

Bak in een koekenpan, zonder olie, de plakjes halloumi. Er kan wat vocht uitkomen, dat is geen probleem, maar blijf het door bakken op matig vuur tot het een bruin korstje krijgt. Breng ondertussen water aan de kook, doe daar de eieren in voor ongeveer 4-5 minuten om ze perfect zacht te koken.

Maak een dressing van de citroen, olijfolie en zout en peper. Giet dit over de salade. Leg de plakjes halloumi erop en snij het ei doormidden en leg dit op de salade. Bestrooi eventueel de zelfgemaakte croutons erop voor een fijne crunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *