Rode biet en granaatappel smoothie

Heb jij een lijstje met goede voornemens gemaakt voor 2015? Wil je gezonder eten, beter in je vel zitten, meer sporten, of stoppen met roken? Of totaal iets anders? Normaal gesproken heb ik nooit goede voornemens op 1 januari, omdat ik altijd het gevoel heb dat ik het na een maandje toch weer ben vergeten en op oude voet verder ga. Echter, dit jaar heb ik een paar doelen voor mezelf opgeschreven.. Misschien is het juist wel goed om het een keer op te schrijven, om mij op deze wijze te blijven motiveren en te zien of ik deze doelen voor het eind van het jaar kan bereiken. Eens kijken of het lukt!

Nu denk je misschien dat mijn goede voornemen iets smoothies te maken heeft, maar dat is niet het geval. šŸ˜‰ Al zou ik best goed zijn om vaker smoothies te drinken in de winter. Het is immers een simpele manier om in een keer veel groenten en fruit binnen te krijgen, en daarbij met de juiste combinaties onwijs lekker. Ik drink graag smoothies als (of bij het) ontbijt, maar dat is vooral in de zomer.

Dit sapjeĀ met rode biet maak ik graag na het sporten, want het isĀ dorstlessend en fris. Er wordt gezegd dat bietensap, wanneer je dit voor het sporten drinkt, de sportprestaties worden verbeterd door hetĀ nitraatgehalte wat in rode bieten zit. Ik ben niet zo’n sportieveling die een halve marathon rent, dus ik laat het voor wat het is. Let wel; de nitraat in bieten wordt omgezet in nitriet, enĀ dit is in grote hoeveelheden niet fijn voor je darmen. Maak je geen zorgen, deze onderstaande portie is prima voor een lekkere smoothie.Ā De rode biet is reinigend en helpt de lever een handje. Verder bevat granaatappel veel antioxidanten en bevat de hele smoothieĀ een goede portie vitamine C.

Nodig voor 1 ruim glas:
1 rode biet
4 el granaatappel pitjes
sap van 1 sinaasappel
100 ml kokoswater

Doe alles met elkaar in een blender en mix tot een smoothie. Laat de blender voor een paar minuten draaien, zodat er geen stukjes meer in zitten. Drink gelijk op!

6 reacties

  1. Hoi!

    Deze smoothies lijken me heerlijk! Maar ik lees steeds kokoswater, waar kan ik dit vandaan halen? Of maak je dit zelf?
    Groetjes!

    1. Dit kun je kopen bij de bio winkel, maar volgens mij ook steeds vaker in reguliere supermarkten. Echter, niet alle merken zijn even lekker. Healthy people bijv smaakt best chemisch. Je kunt het ook vervangen voor water, of een andere sap, kokoswater is het vruchtwater uit de kokosnoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *