Ricotta pancakes

Hebben jullie leuke plannen voor deze zondag? Voor mij weekend is vooral gevuld met een stapel van deze ricotta pancakes en vooral heel veel studie uren voor het tentamen op vrijdag. Ik kan niet zeggen dat ik er heel veel zin in heb, maargoed deze moet even afgetikt worden en dan komt mijn diploma wel heel erg dichtbij. Nog een vak en ik ben klaar! Te spannend.

Iedereen begint mij nu te vragen; wat wil je daarna gaan doen? Ik moet heel eerlijk toegeven; ik heb geen idee. Al lijkt het me super tof om part-time te blijven werken bij mijn werk en ondertussen heel veel leuks te gaan doen met Beginspiration! Workshops organiseren, Blogger2Meet verder uitbreiden of misschien wel aan de slag met een e-book of cursus. Ik weet het nog niet precies, maar ik merk elke dag dat ik het ondernemen en alle dingen die daarbij komen kijken onwijs leuk vindt. Te leuk om los te laten. Toevallig hadden wij laatst een Vision & Goals workshop georganiseerd samen met sportmerk lululemon en daarin kwam voor mij steeds maar een woord naar voren: vrijheid. De vrijheid om zelf je dag te bepalen, de dingen die je doet of juist niet, het harde werken, maar ook de vrijheid om zelf te kiezen wanneer. Iets om in mijn achterhoofd te houden wanneer ik keuzes ga maken de komende maanden.

Maar, dat is voor later. Nu is het zondag, tijd om de studieboeken in te duiken maar ook om even te genieten van iets lekkers. Deze keer geen koek of taart, maar deze geweldig lekkere ricotta pancakes. Perfect voor je weekendbrunch, of wat dacht je als Paasontbijt. Lekker met citroen en een eetlepel maple siroop.. Je kunt een lepel vruchtencompote bij serveren, of een portie vers fruit bij de ricotta pancakes.

Nodig voor 12 stuks (±4 personen):
350 gram ricotta
2 el suiker (optioneel)
2 grote eieren
zeste van 1 bio citroen
70 gram bloem
toppings naar keuze
milde olijfolie of kokosolie

Roer de ricotta, suiker, eieren en citroen los in een kom. Mix hier de bloem doorheen, totdat het net is opgenomen in het mengsel (niet te lang dus!).

Zet een koekenpan op middelhoog vuur, met daarin een klein scheutje milde olijfolie. Wrijf de olie uit tot het de hele pan bedekt. Bak hierin de kleine pannenkoeken (ongeveer 1- 1 1/2 el per pancake) voor ongeveer 4 minuten aan beide kanten, of tot de binnenkant goudbruine vlekken krijgt. Maak het beslag op, dan heb je ongeveer 12-14 pancakes.

Serveer met toppings naar keuze, bijvoorbeeld met vers (zomer)fruit, crème fraiche, maple siroop, een lekkere curd of compote..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *