Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Review: Superfoods van SoYou (+ winactie!)

HappyShoppo.nl

Vandaag review ik een aantal superfoods van HappyShoppo.nl. Wat zijn superfoods eigenlijk? Het zijn producten die bepaalde gezondheidseigenschappen hebben en dus super gezond voor je zijn. Ze bevatten bijvoorbeeld veel mineralen, vitamines en antioxidanten. Eigenlijk moet je ze zien als een extraatje op je normale voedingspatroon; een manier om aan alle vitaminen en mineralen te komen.

Superfoods gebruik ik al vaker in de keuken, voor in lekkere smoothies, als ontbijt of in zoetigheden. Al vind ik het leuk om nieuwe producten uit te proberen en te kijken naar nieuwe recepten om ze in te gebruiken. Toen ik van HappyShoppo.nl een aantal superfoods mocht uitkiezen om uit te proberen, wilde ik dit graag met jullie delen. Dus aan het eind van dit stukje kun je zien, hoe jij kans kunt maken. Ik mag namelijk een aantal leuke pakketjes weggeven!

Superfoods Happy Shoppo

Nu zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig en vragen je misschien af: wat zat er in het pakketje? Allereerst maca poeder, wat de algemene conditie en lichaamsfuncties ondersteunt. Je kunt het zien als een plantaardig voedingssupplement, die zorgt voor extra energie en makkelijk kunt toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies. De açai bes is al langer bekend in Nederland. De dieppaarse bes zit vol antioxidanten, gezonde vetten en veel vitamine C. Helemaal goed voor je immuunsysteem, je krijgt meer energie en het is goed voor je huid. Ik gebruik het graag in granola, desserts of in chocolade. Lucuma poeder kun je goed gebruiken ter vervanging voor suiker. Iets waar ik heel nieuwsgierig naar was. Ik vind het super fijn wanneer ik geen suiker hoef te gebruiken in desserts, gebak, koekjes en ijs, maar het kan vervangen voor iets natuurlijks zoals lucuma. Rauwe cacao gebruik ik al heel graag. Het zit bomvol mineralen en vitamine B. Daarbij zit er vooral veel magnesium in, wat ook wel het anti-stress middel wordt genoemd. Zelf gebruik ik het graag in deze smoothie, koekjes, desserts en zelf gemaakte chocoladerepen. Daar binnenkort meer over!

Deze superfoods van SoYou vindt je hier. Op de site van HappyShoppo variëren de superfoods in prijs, tussen de €4,29 en €19,99. Het valt mij op dat ze een goedkoper zijn dan de variant die ik normaal in de winkel koop. Naast superfoods en andere voedingsproducten, verkoopt HappyShoppo ook hele fijne haar- en lichaamsverzorging in de online shop. In het najaar wordt de foodcollectie uitgebreid, dus ben erg nieuwsgierig wat ik dan nog meer kan aanschaffen.

Superfood

Nieuwsgierig geworden naar deze superfoods van SoYou? Ik mag van HappyShoppo 2 pakketjes (t.w.v. € 36 euro) weggeven, met daarin de biologische raw cacao poeder, lucuma, meca en acai poeder. Wil jij kans maken? Laat een berichtje achter met daarin een recept (denk aan dessert, smoothie etc) met een (of alle) van deze superfoods! Volg daarbij Beginspiration op Twitter en/of Facebook, om kans te maken!

Ik ben benieuwd naar jullie receptjes en inspiratie. Morgen plaats ik een recept die ik zelf heb gemaakt met deze superfoods. De winactie loopt t/m zondag 21 juli 2013. Op maandag 22 juli maak ik de winnaars bekend!

26 Discussions on
“Review: Superfoods van SoYou (+ winactie!)”
 • Ik neem elke avond voor het slapen gaan meestal een bak kwark met daarin verschillende superfoods als gojiberries, lijnzaad en hennep. Een schepje acaï zou hierin prima passen!

 • Super leuk! Ik volg je op Twitter (@maawtie)

  Mijn recept zou het acai poeder gebruiken voor in een lekkeresy smoothie. Zelf gebruik ik namelijk maar één superfood en dat is (zijn) goji-bessen. Super lekker om in een smoothie te doen! Ik pak meestal een glas yoghurt en een stuk of 6 aardbeien (van de boer, vers van het land, zijn super lekker!). Soms doe ik hier nog een half banaantje doorheen. Als ik het als ontbijt maak, gooi ik er altijd nog een handje muesli bij. Je merkt er niks van in de smoothie
  (mits je het goed blendt), behalve dat het ineens veel meer vult! In plaats van de muesli zou ik dan natuurlijk het maca poeder kunnen gebruiken, lijkt me leuk om te proberen. Als laatste gooi ik er dan de goji-besjes bij, en blenden maar. Hier zou ik dan nog het acai poeder bijgooien, kan natuurlijk geen kwaad om er nog wat vitamientjes bij te gooien voor een kickstart van de dag.
  Met het lucuma poeder en de rauwe cacao zou ik proberen een chocoladecake te maken. Ik wil graag zo gezond mogelijk eten, maar ik ben een echte zoetekauw. Ik bak ook erg vaak. Heerlijk lijkt me dat, een gezonde chocoladetaart! En anders zou ik het populaire en bekende bananenbrood/de bananenpannekoek maken met wat cacao poeder en kaneel, lijkt me heel lekker!

  Zo, ik hoop dat je je een beetje voor kunt stellen wat voor receptjes ik zou maken, haha. Echt een leuke winactie!
  Liefs

 • Wat een leuke winactie!!!! Ik volg je pas op Bloglovin, maar doe graag mee. Hierbij mijn recept voor een heerlijke chocolademousse! Enjoy!

  4 avocado’s
  60 gram raw cacao
  80 ml ahornsiroop
  1 tl vanille extract

  De avocado’s schillen en in blokjes snijden. Samen met de ahornsiroop en vanille mixen in de blender of keukenmachine. Daarna de cacao toevoegen en alles tot een mooie egale massa mixen.
  In mooie glazen schenken en in de koelkast op laten stijven.
  Eventueel garneren met verse aardbeien of een takje munt

 • Ik weet nog een hele fijne smoothie! Echt een verwensmoothie 🙂
  Hoeveelheden doe ik meestal op gevoel maar zal een indicatie geven:
  1 banaan of appel
  2 dadels
  5 walnoten
  Bekertje (soya)yoghurt
  Cacao poeder

  Dit alles bij elkaar in de blender doen en dan heb je en heerlijke smoothie! De walnoten zullen niet helemaal crunchen maar dat vind ik wel lekker als er wat stukjes overblijven om op te eten.

 • Chocolademousse van avocado!

  Nodig:
  – 2 rijpe avocado’s
  – half kopje biologische raw cacaopoeder
  – 250 ml avagesiroop
  – 1 vanillestokje
  – 1 eetlepel kokosolie

  Zo maak je het:
  Alle ingrediënten bij elkaar, mixen of in de blender tot je een mooie mousse krijgt. Alles een uurtje in de koelkast en klaarrrr!

 • Hé wat een leuke actie 🙂

  Maca poeder en cacao poeder gebruik ik regelmatig samen in één recept. Ik vind ze erg lekker bij elkaar smaken! Zo combineer ik ze bijvoorbeeld in zelfgemaakte rauwe chocolade:

  50 gram kokosolie
  25 gram gedroogd fruit of zoetstof zoals maple syrup
  25 gram rauwe cacao poeder
  1 tl macapoeder
  eventueel noten, kokosrasp of iets anders dat je lekker vindt bij chocolade

  1. Smelt de kokosolie op laag vuur.
  2. Roer alles goed door elkaar.
  3. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleed bakje en zet het in de vriezer om hard te laten worden.

  Wat ook erg lekker smaakt (en heerlijk is tijdens het lekker warme weer) is choco maca ijs:

  1 grote bevroren banaan
  1 flinke el rauwe cacao poeder
  1 tl macapoeder
  1 tl witte cashewpasta
  1/2 tl sinaasappelextract
  scheutje plantaardige melk

  Topping:
  2 aardbeien in kleine blokjes
  3 macadamia noten fijn gehakt
  paar hennepzaadjes

  Mix de ingrediënten voor het ijsje in een blender of foodprocessor tot een romig ijsje en versier het met de topping. Een topping van de bovenstaande rauwe chocolade lijkt me ook erg lekker! Smakelijk! 🙂

  De andere twee superfood poeders heb ik helaas nog niet geprobeerd. Moet een beetje het budget in de gaten houden helaas, maar ik hoop ze gauw een keer te kunnen testen 🙂

 • Ik gebruik weinig superfoods, maar wat ik af en toe gebruik is cacao. Hiervan heb ik ook een lekker receptje wat ik af en toe maak.

  Chocolade-kokos-chiazaad-noten rotsjes

  Het is heel simpel eigenlijk, ik gebruik hiervoor kokosolie, cacao, kokos, noten en wat chiazaad. Je mengt dit gewoon samen, en ik gebruik hiervoor ook nog wel eens andere ingrediënten(denk aan rozijnen, havervlokken, dus gewoon wat je lekker vind). Je maakt van deze ingrediënten bolletjes, en laat ze een paar(ik doe meestal 2) uur in de koelkast koelen.
  De hoeveelheid hangt af van wat je lekker vind, en hoeveel je er wilt maken.

 • Ik ben dol op superfoods! Een van mijn favo receptjes die ik nu deel en ook vandaag ga maken:
  Een raw chocolate milkshake. Heel rijk en vol met voedingsstoffen en antioxidanten. Het is eigenlijk een goede vervanging voor een maaltijd.

  Dit heb je nodig:
  – 1/4 kopje hennepzaadjes,
  – 2 eetlepels rauwe cacao poeder,
  – 1 rijpe avocado,
  – 1 grote bevroren banaan (hij moet overrijp zijn, zo een met van die bruine stippen op de schil),
  – 2 eetlepels rauwe honing (of een ander zoetmiddel),
  – klein nipje zeezout of roze himalaya zout,
  – 1 glas koud water,
  – 4 ijsblokjes.
  – optioneel – een theelepel maca poeder.

  Alles goed mixen in je blender, als het niet goed lukt af en toe even stoppen en er met een lepel doorheen roeren en eventueel een klein beetje meer water toevoegen. Mix tot het een milkshake is, en genieten. 🙂

 • Allereerst echt een te leuke winactie! Ben vooral benieuwd naar de lucumapoeder. Ik heb een smoothie met de acaipoeder, ooit gevonden op internet en heerlijk om te delen:
  1/2bakje blauwe bessen
  1 banaan
  1 stengel selderij
  (Kokos)water naar smaak en hoe dik je de smoothie wil hebben
  2 tl acai poeder.
  Stop alles in de blender, als alles gemixt is voeg je de acaipoeder toe en blender je nog even kort!
  Geniet ervan

 • Ik wil dolgraag winnen want ik ken deze producten allemaal nog niet en ik ben erg bezig met gezonde voeding. Maar een recept verzinnen is zo gemakkelijk nog niet, zeker niet als je geen ervaring hebt met de ingrediënten. Maar goed, ik gebruik wel regelmatig gewone cacaopoeder voor een (volgens mij) gezond drankje. Ik maak daar namelijk chocolademelk van, door het te mengen met water en biologische honing. Heel simpel, maar ik vind het lekker. Ik ga er even vanuit dat het effect met rauwe cacao vergelijkbaar is.

 • Wat super cool 🙂
  Ik wil al heel lang maca en lucama proberen, maar kan steeds niet omdat ze te duur zijn 🙁
  Wat zou ik er mee maken als ik dit pakket win? Ik heb een recept voor een heerlijke rauwe, super gezonde chocolade taart met suikervrije bodem, ik zou die wel eens met rauwe cacao willen maken en een lepel maca om het gezonder en zoeter te maken zonder suiker toe te voegen 🙂

 • Wat leuk dat je deze producten mocht reviewen! Ben ook al tijden erg benieuwd naar vooral Lucuma poeder, als zoetmaker en vervanger voor suiker.

  Zou dolgraag een recept maken voor Raw Chocolate Koekjes met Lucuma en kijken of Acai daar lekker bij combineert (zoet/bitter).
  Ben benieuwd, zou heeeeel graag winnen ;)!

 • JAAAAAAAAAAA…. dit is een super winactie zeg!

  Ik ga op vakantie en neem mee 🙂

  * Acai bes
  * Maca poeder
  * Lucuma poeder en Rauwe cacao 🙂

  Dat zou toch super handig zijn want dan koop ik in Griekenland nog wat groente en fruit en dan kan je eindeloos varieren met smoothies!

  Wat ook heerlijk is zijn twee eieren en een banaan in de blender met dit alles en een beetje notenpasta en er een soort pannenkoek/omelet van maken en dan met geraspte kokos beleggen… wat een gebakje 🙂

 • Wat een leuke winactie! Ik maak vaak een rauwe cacao smoothie, super makkelijk en vooral erg lekker.
  1 eetlepel gewelde chiazaadjes
  2 eetlepels rauw cacao poeder
  1 eetlepels lucuma poeder
  1 kop kokosmelk
  1 theelepel ahornsiroop (of honing)
  1 banaan in stukjes
  Mix allereerst de kokosmelk en de chiazaadjes in de blender. Voeg de stukjes banaan toe, het rauwe cacaopoeder, de lucuma en de theelepel ahornsiroop (of honing).

 • Hi Ianna,

  wat een goeie recepten zie ik allemaal voorbij komen! Lekker, heb btw je quinoa- bonen salade geprobeerd.. fingerlikking good!!

  Ik gebruik voor het sporten altijd een fijne shake, vult goed en geeft genoeg power om anderhalf uur flink te kunnen sporten:

  In de blender gooi je het volgende bij elkaar:
  Een groot glas amandelmelk ( eventueel dus zelf gemaakt, je kan hem ook bij de ah in het zuivel versvak vinden..die is lekker en makkelijk;))
  twee bananen
  een goede hand vol rauwe cacaovlokken

  Dan een flinke tijd laten draaien ( ondertussen kan je je snel omkleden voor het sporten)

  En hop, drinken maar..
  Supermakkelijk, supersnel en voedzaam!

  Succes met je blog en ben benieuwd naar je volgende recepten!

 • Wat leuke actie! Ik gebruik superfoods meestal in mijn ontbijt waarbij je eindeloos kan variëren:

  Twee eetlepels Griekse yoghurt
  Quinoa
  Fruit
  Superfoods

  Het fruit hangt van het seizoen af, momenteel gebruik ik aardbeien, frambozen of bleu berries, in de herfst/winter bijvoorbeeld appels soms ook in combinatie met bijvoorbeeld walnoten.

  De superfoods wisselen, maar meestal gebruik ik bijenpollen en chiazaden in combinatie met açai poeder of chlorella of rauwe cacao. Dit is uiteraard zelf aan te passen naar jouw behoefte en ondanks dat het misschien veel werk lijkt op de vroege ochtend, het kost je maximaal 10 minuten (en dan voornamelijk vanwege het koken van de quinoa) om dit ontbijt te maken.

  Enjoy!

 • Ik heb je blog net ontdekt, je schrijft onwijs leuk! Ik ga je blog zo even goed doorspitten.Ik gebruik zelf vaak rauwe cacao, fijn om de dag energiek mee te beginnen. Helaas moet ik ook op mijn budget letten en aangezien superfoods niet de meest goedkope producten zijn heb ik de andere drie nog nooit geprobeerd. Ik heb op internet wel veel receptjes met lucuma en maca voorbij zien komen dus het lijkt me super leuk om er mee te experimenteren!
  Op warme dagen als deze maak ik graag een ijskoude choco smoothie:
  2 bananen in stukjes ingevroren
  250 ml amandelmelk
  1 grote el rauwe cacao poeder
  1tl kokosolie
  1el chia zaadjes
  Dit allemaal in de blender en genieten maar 🙂
  Ik vind het ook lekker om er bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of frambozen doorheen te blenden!

 • Wat een gave actie! Een supersimpel maar heerlijk recept met dit warme weer is raw chocolate banana icecream.

  – 1 banaan in stukjes snijden en minimaal 3 uur invriezen
  – in een blender of keukenmachine doen met 1 el raw cacao en een paar ijsblokjes
  – blenden maar
  – in een kom schenken
  – enjoy!

  Ik volg je op facebook

 • de verpakkingen zijn mooi ook!

  avocado-banaanmousse met macapoeder:

  pureer een of twee bevroren bananen met een avocado, een paar druppels stevia en een schepje macapoeder. perfect als ontbijt.

 • Wat een heerlijkheden! Ik vind het fijn om steeds meer gezond voedsel te ontdekken dat ook nog eens lekker is. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik steeds vaker zin heb om tijd in de keuken door te brengen en gezond eten te maken i.p.v. een snelle snack te eten. Raw foods zijn daarbij een fijne toevoeging.

  Ik kijk voor recepten met dergelijke ingredienten graag op de blog van Emliy – thisrawsomeveganlife.com. Laatst heb ik haar super food energy bars with cacao gemaakt (http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/03/super-food-energy-bars-with-cacao.html.) Heerlijk! En het is zo fijn om precies te weten wat je erin hebt gedaan. De volgende keer zou ik dit recept graag eens proberen met lucama poeder en acai bessen.. 🙂

  Hartelijke groet,
  Maartje
  Twitter – maartjevdkraan

 • Het lijkt me superleuk om deze producten eens te kunnen proberen, zeker aangezien ik ze hier in het Groothertogdom niet kan vinden.Ik zou er proberen übergesunde brownies mee te bakken. Uiteraard kan ik niet garanderen dat dit recept lukt, maar ik heb er veel vertrouwen in.

  ingrediënten:
  250 gr amandelbloem of hennepmeel
  2 eetlepels maca poeder
  ¼ theelepel zeezout
  ¼ theelepel Bakpoeder
  100 gr raw cacao nibs
  2 eetlepels raw cacao poeder
  2 eetlepels Lucuma poeder
  9 dadels (geweekt en in stukjes gesneden)
  3 grote eieren
  200 ml kopje kokosolie
  1 handvol acai bessen

  bereidingswijze:
  eerst de droge ingrediënten (amandelbloem, macapoeder, zout, bakpoeder, cacaopoeder) mengen
  vervolgens de cacao nibs erdoor mengen
  de dadels in een blender fijnmalen en er door mengen
  eieren loskloppen en samen met de kokosolie door het mengsel roeren
  de acai bessen erdoor mengen

  in een vierkante met bakpapier beklede schaal gieten, en gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven bakken
  in de vorm laten afkoelen

 • Chocolade met aardbeien dat is echt een supercombinatie. Het lijkt eerder op een toetje maar ik eet het als ontbijt! Ik maak regelmatig overnight oats en probeer regelmatig wat nieuwe recepten uit. Na mijn avondeten maak ik mijn schaaltje oats klaar om lekker in de ochtend op te eten.

  Ik neem:
  3 eetlepels havermout
  Ongeveer 120-150 ml melk naar keuze (amandel of rijstmelk)
  Een halve geprakte banaan
  1 eetlepel chia zaad
  1 eetlepel gebroken lijnzaad
  1 theelepel zonnebloempitten
  1 eetlepel rauw cacaopoeder
  Optioneel kun je er nog wat rauwe cacaonibs doorheen doen, extra lekker 😉

  Dit meng ik door elkaar en laat dit vervolgens een nachtje in de koelkast staan.
  In de ochtend pureer ik wat verse aardbeien en als ik die niet in huis heb dan heb ik altijd nog een doosje aardbeien in de vriezer staan. Deze haal ik de avond van te voren er dan uit zodat ze in de ochtend zacht zijn. In de ochtend haal ik mijn ontbijtje uit de koelkast meng het even door en doe als topping de aardbeienpuree erop. Heerlijk!

 • Hey Ianna,

  Leuk blog heb je! Kwam je net tegen op google en heb meteen een paar artikelen gelezen. Ik heb zelf een website over chiazaden, misschien leuk om een keer op te kijken als je tijd hebt 😉 http://www.chiazaden.org is de link. Ik ga je blog zeker volgen!
  En over je artikel, ik had nog nooit van happyshoppo.nl gehoord maar wel echt leuk. Ga ik zeker een keer proberen. Thanks en ga zo door…

  Groetjes Liza

 • wat een SUPER fijne review.
  Deze superfoods in poedervorm zijn heel geschikt om eenvoudig toe te voegen aan receptjes in mijn dagelijkse drukke leventje.

  boekweitmeelpannenkoekjes:
  200 gr Boekweitmeel
  500 ml Amandelmelk
  1 ei
  én 1 eetlepel van het superfood poeder waar je op dat moment het meeste zin in hebt!
  (of stiekem zoals ik gewoon alle soorten!)

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.