Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Review: My New Roots – Sarah Britton

Als blogger maak je soms zulke leuke dingen mee… Zo mocht ik vorige week de schrijfster van een van mijn favoriete blogs interviewen: Sarah Britton van My New Roots. Wat blijkt ze praat zoals ze schrijft, en wordt geïnspireerd wordt door letterlijk alles om haar heen. Mijn rode nagellak deed haar gelijk denken aan sappige zomer tomaten en doet mooie uitspraken als: “Fat is the key to life!”. Ik ben fan! Voor de promotie van haar gelijknamige nieuwe kookboek My New Roots was zij in Nederland en gaf naast haar boekpresentatie en interviews een aantal workshops. Een leuk weetje: voor Sarah is Nederland bijna een tweede thuis; haar manager woont hier namelijk en daardoor is ze regelmatig in Nederland.

Tijdens het interview bestookte ik haar met vragen, want na al jaren haar blog te hebben gelezen was ik onwijs nieuwsgierig. Want, wat is haar favoriete kookboek? Welk culinair land staat op haar te-bezoek-lijstje? En nog veel meer.. hieronder mijn favoriete antwoorden!

Favoriete broodje?
“Twee dikke sneetjes geroosterde zuurdesem met daarop een dikke laag hummus of bonenspread. Met daarboven een groene pesto, van bijvoorbeeld boerenkool, met veel verse kruiden. Dan een laagje geroosterde zoete aardappel, avocado, coconut-bacon (het recept vind je in het kookboek!), met uiteindelijk daarop nog veel sprouts en zaden.” Yumm…

Favoriete kookboek?
Amy Chaplin — At home in the Whole food kitchen.” Check ook haar amychaplin.com.

Favoriete foodfilm?
O sono l’amore — I am Love!” Die gaat gelijk op mijn lijstje.

Grootste bron van inspiratie?
“Inspiratie vind ik in veel verschillende dingen; het eten op zich, in de tuin, maar ook wanneer ik door het bos loop. Het recept voor forest floor flatbread is eigenlijk een weerspiegeling van wat onder mijn voeten laag, maar dan in de vorm van eten. Verder is voor mij ook reizen erg belangrijk; ik moet echt naar buiten om inspiratie op te doen en kan niet in de keuken blijven”. Zoals ze zelf zo mooi omschrijft: “My brain is constantly going; I am thinking about tomatos since you have been sitting down” kijkend naar mijn rode nagellak.

Favoriete culinaire land?
“Ik ben op dit moment helemaal van Libanees eten; vooral de frisse smaken van tahini, citroen, granaatappel, verse kruiden, sumak en meer. Gek genoeg ben ik er nooit geweest, maar het eten spreekt me onwijs aan.”

Wat is het gekste wat je ooit hebt gegeten?
“Mieren! Ik stond in de keuken bij René Redzepi (chef bij Noma, red.) en hij vroeg of ik ze wilde proeven. Dan kun je natuurlijk geen nee zeggen! De grap is ze smaken naar grapefruit, heel citrus achtig. Daarbij moet je ze overigens levend opeten, en dan je moet snel zijn met eten, anders kruipen ze overal naartoe..” Iek!

Iets wat heel veel mensen niet over Sarah weten…
“Ik heb heel veel recepten nooit gepubliceerd, omdat ik de foto’s niet mooi genoeg vond (zelfs als het recept heel lekker is!).” Sarah heeft zichzelf leren fotograferen en tijdens het interview geeft ze me als tip om eens terug te kijken naar haar eerste blogposts in 2007. Zo zie je precies leerproces! Onwijs leuk om te zien.

Het kookboek
Het kookboek kun je zien als een verlengde van haar blog My New Roots. Haar recepten zijn vaak glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en/of vegan etc, omdat ze zelf zo eet, maar ook omdat zo iedereen het kan eten. Voor Sarah gaat het om recepten die voor iedereen beschikbaar zijn, en het geen mensen uitsluit. Het gaat om wat het eten is, en niet om wat het niet is.. Zo is Sarah lang veganist geweest, maar ze miste de eieren en dus heeft ze deze weer in haar ‘dieet’ teruggehaald. Ze gelooft erin om te eten waarin je trek in hebt; je moet de fun en joy niet uit eten halen. Het is niet zo zwart/wit! Zoals ze zelf mooi omschrijft: “I don’t have a guilty pleasure and I think life is to short to go on a permanent diet; it has to be a life change”. Met deze gedachte is ook haar kookboek ontstaan. Oh ja, en ze eet ook gewoon koekjes met heel veel boter, suiker en chocolade. Of een vers gebakken focaccia, met veel olijfolie.. No guilty pleasures! 🙂

Als je fan bent van haar blog, of gewoon opzoek bent naar een oprecht geschreven boek vol lekkere recepten, dan is het kookboek echt een aanrader.

IMG_9719

IMG_9718

IMG_9721

IMG_9720

Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045211718
Prijs: € 24,99
Bestellen!

1 Discussion on “Review: My New Roots – Sarah Britton”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.