Ratatouille met mozzarella

Afgelopen week at ik weer eens ratatouille! Dat klassiek Franse stoofgerecht vol veggies zoals aubergine, courgette, tomaat, ui en knoflook. Eigenlijk een perfect gerecht voor alle restjes in deze ‘no waste maand’. De Fransen eten het zowel warm als koud, vaak met een stokbroodje. Al is het ook ontzettend lekker met wat quinoa, rijst, polenta of pasta. Ondanks dat het een super simpel recept is, is deze ratatouille een van mijn favoriete comfortfoods. Tja, dat mag hier natuurlijk niet ontbreken. Perfect voor op dagen wanneer je zin hebt in groenten en weinig pannen op het vuur..

Nodig voor 2 personen:
Bereidingstijd: ± 25 min
Goede scheut olijfolie
1 aubergine
1 rode ui
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 courgette
1 paprika
± 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
2 tl droge oregano
1 bolletje goede kwaliteit mozzarella
zout/peper

Zet een ruime koekenpan op middel-hoog vuur, met daarin een goede scheut olijfolie. Snijd de aubergine in ongeveer gelijke stukken (zoals je zelf wilt) en voeg deze in de pan. Breng op smaak met een snuf zout.

Snijd ondertussen de courgette, rode ui en knoflook. Ook hier geldt: je mag zelf de grootte bepalen, bedenk wel dat grote stukken natuurlijk langer nodig hebben om te garen.. Wanneer de aubergine bijna gaar is kun je de courgette, rode ui en knoflook toevoegen. Breng het geheel verder op smaak met de oregano en eventueel een klein beetje zout en/of peper.

Verwarm de oven voor en zet het op grill stand (of het hoogste aantal graden wat mogelijk is). Snijd de paprika en tomaatjes in gewenste stukken. Wanneer de courgette bijna gaar is, kun je deze toevoegen. Breng eventueel verder op smaak. Even goed roeren en bak aan tot de tomaatjes hun vocht beginnen te verliezen.

Nu is het tijd voor de oven. Schep de groenten in de ovenschaal, snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de groenten. Zet voor ± 5 min in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten en net begint te kleuren.

 ** Volg jij Beginspiration al op FacebookTwitter en/of Instagram? **
Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lekkere recepten en meer!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *