Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Puur Natuur van Alain Ducasse

Toen ik het kookboek Puur Natuur van opensloeg, werd ik gelijk verliefd op de heerlijke recepten. Hoe kan het ook anders, want het boek is geschreven door Alain Ducasse. De koning van de Franse gastronomie! Op 16 jarige leeftijd begon hij met zijn eerste baantje in de keuken en werkte gedurende zijn leven met veel  beroemde chefs.  Nu heeft hij als enige chef ter wereld een driesterren restaurant (hoe tof!). De rest van zijn tijd is verspreid hij over zijn andere 27 restaurants (!) met 18 Michelin sterren (!). Gelukkig heeft de beste man nog tijd over en maakte hij, samen met diëtiste Paule Neyrat, dit mooie kookboek.

Een mooi kookboek is het zeker. Het bevat heerlijke foto’s en nog lekkerdere gerechten. Af en toe komt er een foto van meneer Ducasse, die in zijn tuin rondloopt, voorbij. De 190 recepten die je in het boek terug kunt vinden zijn eenvoudig en ogen gezond. Daarbij heb ik een zwak voor kookboeken met tekeningetjes erin (zoals Vegalicious en het kookboek van Rachel khoo). Het is dus een kookboek naar mijn hart. Een nadeel van het boek is dat er geen aparte ingrediëntenlijst is. De ingrediënten zijn in het recept geschreven, dat maakt het onoverzichtelijk. Vooral wanneer je gauw wat wilt maken en wilt zien wat je nodig hebt.

Het boek is verder opgedeeld in verschillende thema’s, zoals: altijd in voorraad, smaakgevers, granen, soepen, groenten, zee, aarde, zoete gerechten.  Het valt mij op dat steeds meer kookboeken op deze manier worden hoofdstukken indelen.. Nieuwe trend? Ik heb mijn droommenu alweer opgesteld! Heerlijke recepten uit het boek zijn onder anderen: Aspergesoep met mozzarella, gepocheerde kreeft met  groentenmacédoine (een soort salade van fruit en/of groenten, waarbij alle stukjes dezelfde grootte hebben), compote van pompoen en gebakken cantharellen met amandel en citroen. Hier krijg je toch trek van? Zoals ik al zei, de recepten zijn eenvoudig, maar hier en daar ligt nog best een uitdaging. Morgen geef ik alvast een klein voorproefje uit het boek en plaats ik hier het recept van mijn favoriete dessert: de rabarber taart! Yummm.

Nog een extraatje: Nog niet bekend met Alain Ducasse of simpelweg gewoon heel nieuwsgierig? Bekijk hier de aflevering van College Tour toen hij daar te gast was. Aanrader!

Puur Natuur van Alain Ducasse wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers!
ISBN: 9789077902110
Prijs: € 29,95
Bestellen

1 Discussion on “Puur Natuur van Alain Ducasse”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.