Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Puur koken met je eigen oogst

Afgelopen vrijdag ontmoette ik Natascha Boudewijn voor het eerst tijdens haar boekpresentatie in Amsterdam. Hoe leuk, aangezien ik nooit eerder op een boekpresentatie was geweest en ik fan was van haar nieuwe kookboek Greendelicious. Het boek bevond zich al een paar nachtjes op mijn nachtkastje en ik kon niet wachten om een van de verschillende gerechten te maken.

Het is een heel persoonlijk boek, waarbij Natascha van elke bladzijde afspat. Ze geeft je met dit boek een kijkje in haar leven. Ze zaait en oogst de ingrediënten en bedenkt, stijlt en fotografeert de gerechten. Wat erg inspirerend is, want het laat mij nadenken over alles wat ik zou willen doen en bereiken. Mijn balkonnetje haalt het niet bij de mooie foto’s uit het boek, maar je moet ergens over kunnen dromen.

Het boek staat boordevol moestuin tips en tricks. Zoals; waar zet je een bepaalde plant neer en welk soort is het lekkerste? Mocht ik in de toekomst een (grotere) tuin krijgen, dan weet ik in ieder geval waarmee ik ga beginnen: aardpeer, snijbiet (dit kan ik echt nooit in de winkel vinden) en blije kippetjes.

In het boek wordt je meegenomen door de seizoenen, met de daarbij horende groenten en kruiden. Met deze groenten en kruiden worden in Greendelicious de heerlijkste gerechten gemaakt, denk aan: gnocchi van spinazie, een simpele maar fijne pompoen rösti, een tortellini met winterpostelein  en bijvoorbeeld croquetten van berlottibonen. Het is een boek vol vegetarische recepten, dus zonder vlees of vis, maar dat maakt het alles behalve saai. Ik kan nu al niet wachten op kookboek numero 2, maar tot het zover is houd ik het prima uit met dit fijne boek en alle heerlijke recepten die daar in staan.

Denk jij nu: Ik MOET het Greendelicious kookboek hebben? Doe dan mee met de Beginspiration winactie! Ik mag namelijk een exemplaar weggeven, hoe leuk is dat! Deze actie loopt tot en met 14 november. Op 15 november zal er door een onschuldige hand, ik gok mijn vriendje, een winnaar uit de grote hoed getrokken worden. Check op Facebook en Twitter hoe je kunt meedoen!

Uitgeverij Becht.
ISBN:9789023013600
Prijs:€ 18,95
Bestellen

2 Discussions on
“Puur koken met je eigen oogst”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.