Prei-feta koekjes

Vorige week maakte ik voor het eerste deze prei-feta koekjes. Eigenlijk ontstond het recept, zoals zo vele anderen op mijn blog, best spontaan. Er lagen twee preien in de groenteschaal, die ik eigenlijk had gekocht om preitaart mee te maken. Op het moment supreme had ik alleen geen zin meer om het deeg te maken, de vulling en daarna nog 40 minuten te wachten tot de preitaart klaar zou zijn. Het moest iets makkelijks en vooral snel worden. Ik gebruikte de feta die eigenlijk in de salade zou gaan, en maakte deze simpele prei-feta koekjes. Nadat ik de foto op Instagram postte, kreeg ik zoveel leuke reacties op het recept en een aantal vroegen om het recept, dus ging ik er gauw mee aan de slag.

Verder heb ik nog een vraagje aan jullie… Ik ben namelijk begonnen met iets nieuws! 🙂 Wanneer je helemaal onderaan bij het recept kijkt, zie je daar een menusuggestie staan. Op werk of studie vragen mensen vaak aan mij of ik iets lekkers weet, wat zij kunnen maken. Soms geef ik ze een recept op mijn blog, maar op andere momenten alleen een recept voor recepten zoals deze prei-feta koekjes, maar vaak vragen ze dan wat ze erbij kunnen maken. Vandaar dus het idee van deze menusuggesties bij elk nieuwe recept, om op deze manier een extra portie inspiratie te krijgen bij dit recept. Ik vind deze preikoekjes erg lekker met gebakken zoete aardappel, tzatziki voor erbij en een groene salade om het af te maken. Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. Nu ben ik benieuwd: Vinden jullie het leuk om bij de recepten menu suggesties te krijgen, of gaan jullie liever zelf aan de slag? Mocht je het leuk vinden, laat hieronder of via social media een berichtje achter met het antwoord. 🙂 Fijn weekend!

Nodig voor ± 4-5 prei koekjes (2 personen):
Bereidingstijd: 20-30 minuten
2 medium preistengels
±70 gram feta
1 tl gedroogde tijm
snuf chilivlokken
snuf kurkuma (optioneel)
1 ei
3 el meel naar keuze
zout/peper
olijf- of kokosolie

Snijd de prei in dunne ringen. Ik gebruik vaak alleen het witte en licht groene deel, en de rest bewaar ik in de vriezer om zelf bouillon te maken. Was de preiringen goed en laat uitlekken zodat er geen water meer op zit.

Zet een koekenpan op het vuur met daarin een scheutje olijfolie of tl kokosolie. Bak hierin de prei voor ongeveer 5 minuten, of tot ze iets zachter en bijna gaar zijn geworden. Schep in een kom en laat iets afkoelen. Je kunt ondertussen de prei op smaak brengen met de zout, peper, chilivlokken, kurkuma, feta en tijm. Roer eerst het ei erdoor en vervolgens de meel. Ik heb gekozen voor kikkererwten meel, maar je kunt ook reguliere of speltmeel gebruiken.

Voeg de koekenpan die je net gebruikte voor de prei schoon (met een stukje keukenpapier is prima) en zet opnieuw het vuur met daarin een scheutje olijfolie of kokosvet. Schep een ruime eetlepel beslag in de pan; druk eventueel iets plat en maak er een mooi rondje van. Bak voor ongeveer 4-5 min aan beide kanten, tot goudbruin en gaar. Herhaal met al het beslag tot het op is. Serveer gelijk.

Menusuggestie:
Prei-feta koekjes + perfect geroosterde zoete aardappeltjes + tzatziki + simpele groene salade!

10 reacties

 1. Hmm klinkt heerlijk! En een menusuggestie is een mooie aanvulling vind ik! Zo krijgt men toch weer nieuwe inspiratie.. 🙂

 2. Klinkt lekker weer dit gerechtje!
  En jahoor! Menusuggestie’s worden Door deze werkende moeder zeker gewaardeerd! Hartstikke handig bij het dagelijkse ” wat zullen we vandaag eens eten” momentje…

  1. Hi Therese, bedankt voor je berichtje! Ik ga ermee aan de slag en het zal een vast onderdeel worden bij de nieuwe recepten. Fijne avond!

 3. Hey Ianna,
  Je menu-suggesties zullen hier zeer worden geapprecieerd en natuurlijk ook uitgetest 😉
  Grtjs, A

  1. Hi Annick, super leuk om te horen!! Ik ga ermee aan de slag en als onderdeel maken van de nieuwe recepten die gepubliceerd worden. Bedankt voor je berichtje! Fijne avond.

 4. Juist heel fijn om menu suggesties erbij te geven! Wie kan daar tegen zijn? Die combi’s kunnen net de doorslag geven om ermee aan de gang te gaan en het recept te proberen.
  Ik ben er blij mee dus zeker doorgaan!
  Groeten, Miny

  1. Hi Miny, bedankt voor je berichtje. Ik blijf menusuggesties geven, bij de recepten waar het mogelijk is. Voor mijn gevoel maakt dat het zoveel makkelijker, vooral wanneer je even niet weet wat je wilt eten. Heel benieuwd wat je van de prei koekjes vond.
   Groetjes,
   Ianna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *